HU-professor blir prorektor

Folke Sjöberg, professor på Hälsouniversitetet, blir rektor Helen Dannetuns ställföreträdare.

Han tillträder sin tjänst den första juli.

- Jag ser fram emot den här utmaningen som för mig främst kommer att handla om forskning och utveckling. Det är nyckelområden för ett ungt och framåt universitet. Uppdraget blir extra intressant eftersom universitetens roll i takt med övriga samhället är under snabb förändring, säger Folke Sjöberg som är professor i brännskadevård på institutionen för klinisk och experimentell medicin.

Brännskadevård är ett medicinskt område som Universitetssjukhuset i Linköping har ett nationellt ansvar för, vilket gör honom väl lämpad för uppgiften.

– LiU har en stor verksamhet som är integrerad med landstinget, Folke Sjöberg är inte bara en erkänd forskare på sitt område med bred erfarenhet av att handleda doktorander, utan är också klinikchef på brännskadeavdelningen och därmed väl insatt i landstingets verksamhet, säger Helen Dannetun.

Efter ett beslut i universitetsstyrelsen ska LiU numera ha två prorektorer på halvtid. Till att börja med kommer Folke Sjöberg att dela posten med prorektor Karin Fält Magnusson vars förordnande går ut vid årsskiftet.

Text: Therese Ekstrand

2014-02-18