De prisas för pedagogiska bedrifter

Ola Wahlström och Mats Hammar är årets pristagare för pedagogiska insatser till Björn Bergdahls minne.

Hälsouniversitetet var först i världen med att införa kliniska undervisningsavdelningar som en del av det interprofessionella lärandet. För sina insatser att bygga upp dessa avdelningar belönades professor Ola Wahlström och professor Mats Hammar under årets sista fakultetskollegium med Bergdahlpriset för pedagogiska insatser.

-De får priset för sin uthållighet, sitt mod och sitt hårda gemensamma arbete, sa professor Christina Eintrei, som delade ut varsitt grafiskt blad till pristagarna.bergdahlpriset

Ola Wahlström och Mats Hammar är gamla kurskamrater och deras samarbete sträcker sig långt tillbaka i tiden.

-Det passar bra att vi får det här tillsammans, sa Mats Hammar.

Priset till professor Björn Bergdahls minne delades ut första gången 2010. Det ges varje år till någon som i hans anda bidrar till goda och långsiktiga pedagogiska insatser för Hälsouniversitetet. I motiveringen till att Ola Wahlström och Mats Hammar i år tar emot priset nämns bland annat att de bidragit till det som i litteraturen kallas ”Linköpingsmodellen” för interprofessionellt lärande.

-Det har varit ett hårt arbete så det känns roligt att få pris. Och dessutom för pedagogiska insatser. Jag är stolt över det vi gjort, sa Ola Wahlström.

Text: Therese Ekstrand

2013-12-18