Sjuksköterskeutbildningen fortsätter i både Norrköping och Linköping

Det har i media cirkulerat felaktiga uppgifter om att hela sjuksköterskeutbildningen skulle flyttas till Campus Norrköping. Sjuksköterskeutbildningen kommer i fortsättningen att finnas både i Norrköping och Linköping, precis som idag.

Inför dagens offentliggörande av universitetsstyrelsen utredning om framtidens utbildningar och forskning vid LiU har det i lokala medier cirkulerat felaktiga uppgifter om att hela sjuksköterskeutbildningen skulle flyttas till Campus Norrköping.

- Det har aldrig stått något sådant i utredningen och det är inte aktuellt med en sådan förändring. LiUs sjuksköterskeutbildning kommer att bedrivas vid både Campus US och Campus Norrköping även i fortsättningen, förtydligar Johan D Söderholm, dekanus vid Hälsouniversitetet.

Rapporten förespråkar fyra profilområden för framtida utveckling av universitetet med fokus på Campus Norrköping. Det som främst berör Hälsouniversitetets verksamhet är profilområdet "Välfärdens utmaningar".

- ”Välfärdens utmaningar" är centralt inom våra vetenskapsområden och ett oerhört viktigt utvecklingsområde för framtiden, säger Johan D Söderholm.

Universitetsstyrelsen utredning om framtidens utbildningar och forskning vid LiU

2013-11-07

Senast uppdaterad: 2019-10-09