Byggstart för nya universitetshuset på US

Det nya huset på Campus US kommer att bli ett stort lyft för Hälsouniversitetet, med bättre studentmiljö och Campuskänsla. Första spadtaget för det nya universitetshuset tas av studentkåren Consensus måndag den 14 oktober kl 11.00.

Det firas med en byggstartsceremoni där vi bjuder på cider och äpple (kunskapens äpple).

Det nya huset heter hus 511 och har ritats av Carlstedts Arkitekter AB. Huset länkas samman med det befintliga huset 001, som är belagt vid norra infarten, bredvid kårhuset Örat samt entrébyggnaden till Campus US. Det kommer att bli en ljus luftig byggnad, med ett atrium i mitten, mellan de två husen. Huset är sju våningar och på de första tre planen byggs en stor hörsal (192 platser), lärosalar, grupprum, studentkök och en så kallad case-sal, en föreläsningssal där eleverna sitter närmare och ”runt” läraren. Det är en salstyp som länge saknats på Hälsouniversitetet. Resterande våningsplan blir kontorslokaler.

Hus 511På bilden ser man hur det nya universitetshuset på Campus US kommer att se ut.  © Carlstedt arkitekter

Campus US är integrerat i sjukhusbyggnaderna. Ombyggnationen av Universitetssjukhuset i Linköping är en satsning på 4 miljarder fram till 2018. På Hälsouniversitetet har lokalbristen länge varit stor. Det har saknats grupprum, föreläsningssalar och samlingsplatser. Efter ombyggnationen blir situationen en annan– vi kommer att kunna ta emot fler studenter i framtiden.

Välkomna på byggstartsceremoni kl 11.00 den 14 oktober

11.00 Första spadtaget tas av studentkåren Consensus,  Karolina Ganhammar, universitetsarkitekt, och  Micael Antamo, centrumchef, FM-centrum vid LiÖ, som också säger några ord tillsammans med  Karin Kjellgren, prodekan Hälsouniversitetet, och Tommy Skau, vårddirektör LiÖ.
Vi bjuder på cider och äpple (kunskapens äpple).

Vägbeskrivning: Gå till huvudentrén till Campus US (ing 65), vid Lasarettsgatan, så ser du bygget.

Läs mer på LiO.se: Universitetets hus börjar byggas

2013-10-01