Jonas Ludvigsson från läkarprogrammet är årets alumn

Jonas Ludvigsson från läkarprogrammet och Maha Bouzeid, industriell ekonomi, är utsedda till Årets alumner 2013 vid Linköpings universitet. Jonas Ludvigsson kombinerar en framgångsrik forskningskarriär med arbete som barnläkare.

Jonas Ludvigsson sprider sitt kunnande och engagemang genom artiklar, böcker och bloggande. Han deltar i samhällsdebatten om svåra medicin-etiska frågor och är ordförande i Svensk epidemiologisk förening och vice ordförande i Svenska barnläkarföreningen.

- Jag valde att läsa vid Linköpings universitet därför att jag hade hört mycket positivt om universitetet, berättar Jonas Ludvigsson. Det avgörande var nog att man hade börjat med problembaserat lärande (PBL). Jag tillhörde en av de första årskullarna som läste med PBL på läkarprogrammet, PBL innebär att man utgår från ett patientfall, i min vardag innebär det att jag använder mig av en mängd olika källor för att kunna välja rätt behandling för att kunna bota mina patienter.

Se en film med Jonas Ludvigsson

Maha Bouzeid är en förebild och mentor som uppmuntrar andra att våga ta nya steg i sin utveckling. Maha Bouzeids ledarskapstalanger har tagit henne på en spännande livsresa till avlägsna platser runt om i världen för arbete och ledarskapsutbildning inom Ericsson. Hon har utsetts till en av Sveriges framtida kvinnliga ledare och vunnit SM i projektledning.

Om Årets alumn

Alumner från Linköpings universitet gör många värdefulla insatser runt om i samhället, både i Sverige och utomlands. För tredje året i rad vill Linköpings universitet med denna hedersbetygelse uppmärksamma sina före detta studenter lite extra. Den 4 oktober kommer Årets alumner 2013 till en ceremoni på Campus Valla i Linköping där de får utmärkelsen av rektor Helen Dannetun och avtäcker en platta med sina namn på.

Inbjudan: Kom och fira årets alumner den 4 oktober!

Välkommen att vara med och hylla mottagarna 2013 av utmärkelsen Årets alumn 2013! Årets alumner kommer till LiU för att avtäcka en platta

2013-09-09

Senast uppdaterad: 2019-06-20