Sjuksköterskestudenter sprider kärlek på HU

Nästa vecka är det Kärleksvecka på Hälsouniversitetet. Veckan bubblar av aktiviteter, öppna för alla och toppas med en gästföreläsning av ingen mindre än Olle Waller från tv-programmet Fråga Olle.

Olle Wilson och Elin Nylund

Bakom Kärleksveckan står sjuksköterske-
sektionen i Linköping (SSK-L) och deras studiesociala utskott SSKÅL.
– Det är viktigt inför vårt yrke att träna på att möta olika sexualiteter och att kunna prata öppet om det, säger Johan Wilson som är sektionsordförande i SSK-L.

Idén till veckan kommer ursprungligen från medlemmarna i SSKÅL, och aktiviteterna var först tänkta som spridda över terminen. Sektionen snappade upp dem och har genom att bidra med sina egna medlemmar och en större budget de satt ihop det hela till en veckas långt kärlekskalas.

Tillsammans med Elina Nylund, chief i SSKÅL, har sektionen det yttersta ansvaret för att allt rullar som det ska när kärlekens vindar drar in över universitetet. Det är första gången någonsin som Kärleksveckan går av stapeln och alla aktiviteter är gratis.

– Jag hoppas att det blir utbildande, avslappnande och roligt. Och att folk kommer och kramas, säger Johan Wilson.

Om Elina Nylund får välja sin höjdpunkt under veckan är det speed-datingen på kårhuset Örat på torsdag.

– Man kan gå även om man har partner, och träffa en ny kompis, påpekar hon, och berättar att de kommer hjälpa till med samtalsämnen så att de tre minuter man har med varje person inte blir tysta. Elina Nylund ser gärna att studenter från andra program ansluter:

– Vi borde träffas och integrera mera. Och om det går bra kan man ta med sig daten en våning ner och fortsätta på Pub Örat, föreslår hon.

Som grädden på moset kommer Olle Waller från tv-programmet Fråga Olle till Hälsouniversitetet på fredag. Till denna föreläsning har sjuksköterskestudenter och kårmedlemmar förtur. Föreläsningen heter ”Var helst två människor är tillsammans sexuellt så är samhället med som en tredje part” och kommer att avslutas med en klassisk frågestund på temat sex och samlevnad.

Har man inte fått nog när den sista kärleksfrågan fått sitt svar kan man se fram emot lördag kväll. Då har sjuksköterskestudenterna sin stora höstsittning med temat Pride på Nationernas Hus i Linköping. Till eftersläppet är alla studenter välkomna oavsett program.

Om Kärleksveckan (Facebook)

Text och bild: Sandra Ludvigsson, studentreporter