Reumatikerförbundets vårdforskningspris till HU-forskare

Ingrid Thyberg, lektor vid Hälsouniversitetet, har tilldelats Reumatikerförbundets vårdforskningspris 2012 på 25.000 kronor för sin forskning om tidiga insatser vid reumatoid artrit.

Ingrid Thyberg är legitimerad arbetsterapeut, verksam vid Universitetssjukhuset i Linköping och adjungerad universitetslektor i reumatologisk rehabilitering vid Hälsouniversitetet.  Hon har fått Reumatikerförbundets vårdforskningspris 2012 för arbetet i projektet  ” Tidiga Insatser vid Reumatoid Artrit” (TIRA).
”Ingrids kreativa kompetens och ledande kraft inom reumatologisk vård- och rehabiliteringsforskning har medverkat till att utveckla, dokumentera och implementera nya rutiner inom klinisk verksamhet. Detta har fått stor betydelse för patienter för att vid behov få strukturerade, multiprofessionella rehabiliteringsinsatser”, skriver Reumatikerförbundet i sin motivering.
- Det är väldigt roligt att jag fått priset, eftersom det visar att patientföreningen tycker att det vi gör behövs, säger Ingrid Thyberg till Lio.se.

Läs en intervju med Ingrid Thyberg här

2012-08-13