Prisad uppsats om flickfotboll

Hanna Lindblom , masterstudent med inriktning sjukgymnastik vid Hälsouniversitetet, tog hem priset för World Village of Women Sports uppsatstävling 2011. Hon vann med sin masteruppsats om skadeförebyggande träningsprogram inom flickfotboll.

I prispotten fanns äran och 10 000 kronor. Hanna Lindblom vann med motiveringen:

"Uppsatsen syftar till att undersöka om ett neuromuskulärt träningsprogram som används för att förebygga ACL-skador hos flickfotbollsspelare, även kan förbättra den fotbollsspecifika prestationen.  Nyhetsvärdet är stort då mer kunskap vad gäller skador inom damidrotten och effekten av skadeförebyggande träningsprogram efterfrågas.  Uppsatsen är välskriven, använder en bra metod och är stor i sin omfattning. World Village of Women Sports vill uppmuntra denna typ av studier då behovet är stort och en ökad fokusering på problematiken ger ökad kunskap vilket bidrar till utveckling av damidrotten på sikt."

2011-12-15

Senast uppdaterad: 2019-06-20