Se föreläsning med årets alumner

Missade du firandet av Jeanette Mikkelsen och Erik Thorstensson som utsågs till årets LiU-alumner tidigare i höst? Nu kan du se en film från dagen, som både innehåller klipp från deras föreläsningar och avtäckningen av deras platta i LiU:s nya "Walk of Fame".

Utmärkelsen Årets alumn delades ut vid en ceremoni på Campus Valla i samband med den nationella alumnidagen den 4 oktober. Årets alumner fick diplom av LiU:s rektor Helen Dannetun och sina namn på en platta utanför Kårallen. Plattan ska bli början till en ”Walk of Fame” för alumner från LiU. De höll också var sitt föredrag.

Jeanette Mikkelsen pratade bland annat om vikten av att leva efter sina värderingar. Hon är före detta socionomstudent vid LiU och ville arbeta för en äldrevård som bättre tar vara på de äldres förmågor och stärker deras livskvalitet. Vid 24 års ålder har hon varit verksamhetschef inom Linköpings kommun i tre år och tagit emot ett ledarskapspris från kungen för att hon är en nytänkande ledare inom äldreomsorgen.

Erik Thorstensson berättade om "humor, kreativitet och hur man kan kratta för slumpen". Han är vd för företaget Creatables i Göteborg, som gör konsumentprodukter av material som blir över i industriproduktion. Medan han läste civilingenjörsprogrammet i maskinteknik började han fundera på hur man kunde designa produkter med så liten miljöpåverkan som möjligt. I dag är han en flitig föreläsare på skolor och företag, där han talar om kreativitet och grön produktutveckling.

2011-11-08

Senast uppdaterad: 2019-10-09