Ett tv-team i förlossningsrummet

Lina Broberg är  barnmorska, före detta student på Hälsouniversitetet och syns just nu i tv-serien Sjukhuset. Här berättar hon om etik, profit och hur är det att ha ett tv-team på förlossningsavdelningen.

Hon har både tagit sin sjuksköterskeexamen och sin barnmorskeexamen vid Hälsouniversitetet. Nu arbetar hon på förlossningsavdelningen vid Universitetetssjukhuset i Linköping och är en av de medverkande i TV-serien Sjukhuset. Serien spelades in i somras och början av hösten och sänds just nu i TV3.

Lina Broberg berättar mer om sina uppevelser under filminspelningen i LiU:s alumniblogg.

"På förlossningen har det varit svårt att få patienter som vill vara med i TV, vilket kan tyckas helt naturligt. Som födande kvinna blottar du din kropp såväl som din själ. Att då visa upp dig i TV i ditt livs kanske mest sårbara skede, kanske inte är något som lockar alla. Men, för vissa är det en rolig möjlighet", skriver hon.

2011-10-26

Senast uppdaterad: 2019-10-09