Populärt söka till läkarprogrammet

Läkarprogrammet i Linköping är den elfte mest sökta utbildningen i landet. Det visar färsk statistik från Verket för högskoleservice, VHS.

Studenter vid HälsouniversitetetAnsökningstiden till vårens utbildningar har just gått ut. Antalet sökande slår rekord, visar VHS siffror. Totalt har drygt 202 000 personer sökt ett program eller en kurs till våren. Läkarprogrammet i Linköping tillhör de mest sökta utbildningarna och hamnar på en elfte plats.

Bland de 20 mest sökta utbildningarna i landet finns medicin, juridik och ekonomi.

De fem mest sökta utbildningarna är juristprogrammet i Stockholm, följt av juristprogrammet i Uppsala, läkarprogrammet på Karolinska Institutet, juristprogrammet i Lund och psykologprogrammet i Stockholm.

Text: Eva Bergstedt
Foto: David Einar Nygren