Nationell alumnidag firas för första gången

Den 4 oktober är det dags för den första nationella alumnidagen i Sverige. LiU är med från början.

Camilla Smedberg, alumniansvarig.– Tanken är att lärosäten i Sverige tillsammans lyfter och synliggör alumner och alumniverksamhet. Vi vill skapa stolthet hos engagerade alumner och locka före detta studenter som i dagsläget inte har kontakt med sitt gamla lärosäte att börja ha det, säger Camilla Smedberg, ansvarig för alumnifrågor vid Linköpings universitet.

Planeringen inför hösten är redan i full gång. LiU-alumner kommer att bjudas in till ett evenemang i hus Key på Campus Valla, där bland annat Årets alumner ska utses för första gången.

– Vi hoppas också att till exempel fakulteter, institutioner och sektioner passar på att ordna egna aktiviteter den 4 oktober. Alla intresserade är välkomna att ta kontakt med mig så att vi kan samordna oss, säger Camilla Smedberg.

Den nationella alumnidagen firas på flera platser i landet. Förutom LiU deltar Karolinska institutet, Högskolan i Skövde, Örebro universitet, Stockholms universitet, Karlstads universitet, Södertörns högskola, Mälardalens högskola och Högskolan Väst.

Text: Maria Karlberg

2011-08-02