Andreas Eriksson utsedd till årets pedagog

Priset delas ut av studentkåren Consensus och går i år till Andreas Eriksson som undervisar på biomedicinska analytikerprogrammet och medicinsk biologi på Hälsouniversitetet. Han får priset för sin förmåga att både nå ut till hela grupper och kunna hjälpa enskilda studenter framåt.

Andreas Eriksson (mitten) får pris av representanter från Consensus.Det var en överraskad men mycket glad Andreas Eriksson som tog emot priset ”årets pedagog 2011” på vårterminens sista fakultetskollegium.
- Jag är väldigt tacksam! Priset gör mig motiverad att fortsätta jobba hårt. Det är extra kul att det är studenter som nominerar. Det gör att det verkligen känns på riktigt och man får en fin bekräftelse på att ens ansträngningar faktiskt verkar göra skillnad, sa Andreas Eriksson.

Priset delades ut av Riccardo Barchiesi, vice kårordförande för utbildningsfrågor och Simon Nordström, vice ordförande för sociala frågor och motiveringen löd:
”För att han med sin utmärkta metodik och noggrannhet alltid lyckas nå ut till hela gruppen och för sin enorma tillgänglighet att alltid hjälpa även den enskilde studenten framåt i sitt arbete”.

Det är tredje året Consensus delar ut priset ”årets pedagog”. Studenterna har under hösten fått nominera lärare till utmärkelsen och vinnaren har sedan utsetts av Consensus utbildningsutskott. Tanken är att uppmuntra pedagogisk skicklighet inom lärarkollegiet.
– Vi vill premiera akademiskt skickliga lärare som även har förmågan att förmedla sin kunskap på ett pedagogiskt sätt. Det krävs pedagogiskt kompetenta lärare för att Hälsouniversitetets utbildningar ska kunna fortsätta hålla en hög nivå även i framtiden, sa Riccardo Barchiesi.

Andreas Eriksson disputerade på Hälsouniversitetet 2008 med en avhandling där han bland annat undersökte blodplättars förmåga att fästa på olika ytor. Han är nu post doc på avdelningen för läkemedelsforskning och ansvarig för termin fyra på biomedicinska analytikerprogrammet, men undervisar även på medicinsk biologi.
Priset har tidigare gått till Karin Persson (2008), Bertil Kågedal, Theresa Holmgren och Louise Härdelin (2009) och Paul Erixon (2010).

Text: Karin Allander

2011-05-25