Tredje VM-guldet för blivande kanslichefen på HU

Anette Philipsson

Det blev tre guld i årets VM i Masterklasser i simning för Anette Philipsson, snart ny kanslichef för Hälsouniversitetet.

Vilket medaljregn i årets VM i Masterklasserna i simning som gick i Göteborg i början av augusti! Och två på en dag – vadan denna urladdning?

– För mig började VM med bland annat 400 meter medley, en distans som kräver att man hushåller med krafterna så att man alls orkar i mål. Efter det kändes 50 meter frisim som rena kicken, inte behöva tänka, bara en bassänglängd och några få andningar … det var bara att satsa.

Anette Philipsson vevade på som en galning, påstår hon, och det gick ju hem. Guld och närapå nytt världsrekord, bara tre tiondelar ifrån. Men svenskt, nordiskt och europarekord i klassen 45-49 är ju inte så illa. Sen då?

– Då var jag i ett flow, samma dag tog jag hem guldet på 200 meter medley och slog svenskt och nordiskt rekord. Det var ju kul.

Rekordet putsade hon med inte mindre än 14 sekunder. Flytet höll i sig två dagar senare med. Guld i 100 meter ryggsim och nytt svenskt rekord.

Och nu laddar du för helt nya arbetsuppgifter på Hälsouniversitetet?

– Ja, första oktober slutar jag som forskningskoordinator för att bli kanslichef.

Roligt?

– Det kan jag väl inte svara på nu! Kom igen om ett år … Det kan nog bli en tuff utmaning att gå från medarbetare till chef.

– Men administration är något jag bryr mig om. Och Hälsouniversitetet jobbar med dagsaktuella frågor som är angelägna, det gör förstås jobbet mer intressant. Jag vill att administrationen ska fungera för alla ingående delar. Förutom kansliet finns tre enheter, Studentenheten, Core Facilty och Pedagogiskt centrum. HU är väldigt bra på utbildningssidan, jag hoppas bland annat att kunna lyfta forskningssidan.

Text: Gunilla Pravitz 2010-08-18

2010-08-18