Välkommen till Medicinska fakultetens interna nyhetssidor

Medfak nyheter

Nya liu.se lanserade i mitten av februari i år. Den nya webben riktar sig främst mot en extern publik. Behovet av att hitta interna nyheter finns dock självklart kvar. På dessa sidor är tanken att vi ska kunna publicera sådant som främst rör fakulteten.

Medicinska fakultetens nya hemvist på liu.se finner du här. Mycket av det som tidigare fanns på fakultetens sida går fortfarande att hitta även om strukturen ser lite annorlunda ut. Skillnaden ligger i att nya liu.se i mångt och mycket är sökdriven i stället för hierarkiskt uppbyggd och riktar sig mot en extern publik.

Behovet att kunna förmedla interna nyheter finns dock självklart kvar. Tanken är att dessa sidor ska uppfylla nyhetsbehovet för personal på fakulteten. Sedan en tid tillbaka finns också Medfaks intranät på Lisam. Intranätet innehåller information riktat till medarbetare som har sin anställning på MedfakNi finner det här.

Vill ni tipsa om nyheter som ni tycker bör nå medarbetare på fakulteten, tveka inte att mejla daniel.windre@liu.se

Daniel Windre Wed Jul 05 14:57:33 CEST 2017

Medicinska fakultetens hedersdoktorsföreläsningar 2018 25/5

Medicinska fakultetens hedersdoktorer 2018, Pia Minati och Niklas Ekdal, föreläser kring psykisk ohälsa och suicid utifrån egna erfarenheter och händelser – kopplat till frågor hur samhället ska ta sig an detta folkhälsoproblem.

Så står sig LiU och Region Östergötland i ALF-utvärderingen

”Även om utvärderarna är positiva till mycket av det som görs inom klinisk forskning i Östergötland pekar rapporten tydligt på några delar som vi behöver jobba med.” Det säger Johan Söderholm efter det att Vetenskapsrådet ALF-utvärdering släppts.

Halsfluss i fokus i årets FORSS-projekt

Kan antibiotika lindra symtomen för patienter med halsfluss även när provsvaren är negativa för streptokock A? Den frågan ska Katarina Hedin försöka få svar på i en studie som har utsetts till årets FORSS-projekt.

Dela med dig av erfarenheter från internationella samverkansprojekt

Driver du ett internationellt projekt i samarbete med en icke-akademisk partner från näringsliv, offentlig sektor eller civilsamhälle? Har du möjlighet att dela med dig av dina erfarenheter och åsikter kring ditt projekt under en kort intervju?

Så var Pedagogikdagarna 2018

Hållbart lärande och IKT-pedagogik stod i fokus vid årets upplaga av Pedagogikdagarna som bjöd på både föreläsningar, utställningar och mingel.

Viktig info från VR

Vetenskapsrådet informerar om att från och med i år får publikationslistan för den sökande i de flesta utlysningar max omfatta fem A4-sidor.

GDPR-föreläsningen "Hur förändras forskning vid LiU" nu på nätet

Missade du GDPR-föreläsning med KI-forskaren och experten Magnus Stenbeck och LiU:s jurist Anna Maria Lindberg? Föreläsningen finns nu på nätet tillsammans med föreläsarnas powerpoint-presentationer. Magnus Stenbecks powerpoint finns dessutom att ladda ner i engelsk version.

Hur påverkar "nya PUL" forskningen vid LiU?

Medicinska fakulteten inbjuder alla forskare vid LiU till ett informationsmöte kring den viktiga nya EU-lagstiftningen (dataskyddsförordning, GDPR) som börjar gälla under 2018.

Éva Tamas får STINT-stipendium

Ett utbyte med Ohio State University. Det är vad Éva Tamas kan se fram mot under hösten efter att ha fått medel från Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning (STINT).

Fortsatt arbete med nya liu.se

LiU har tre olika huvudkanaler för att sprida information på webben. Men hur hänger de samman och hur är de tänkta att användas? Webbenheten reder ut begreppen.

US näst bästa universitetssjukhus

För andra året i rad tar Universitetssjukhuset i Linköping (US) andraplatsen i Dagens Medicins årliga ranking av landets bästa sjukhus. ”En fin placering som vi ska vara stolta över”, säger regiondirektör Krister Björkegren.

Han blir ny forskningsdirektör i Region Östergötland

Mats Ulfendahl har utsetts till ny forskningsdirektör i Region Östergötland. Han är i dag professor inom experimentell hörselforskning vid Karolinska Institutet.

Simulerade patienter spelar en viktig roll

Ansiktet är askgrått och patienten klagar över en rejäl smärta i bröstet. Runt honom rör sig läkar- och sjuksköterskestudenter som försöker utröna vad det kan röra sig om. Som tur är befinner sig Pelle utom fara – men situationen är skrämmande verklig.

Hon fick läkarstudenternas pedagogpris

Annette Theodorsson, professor i neurokirurgi, har fått läkarstudenternas Kandidat Kork-pris. Det är en vandringspris som sedan 1973 delats ut av avgångsterminen på läkarprogrammet i Linköping.

Medfaks fakultetsledning önskar god jul och gott nytt år

Ärade medarbetare! Stort tack för ett fantastiskt arbete under året som gått!

Medicinska fakulteter svarar på #utantystnadsplikt

För ett par veckor sedan skrev 10 400 kvinnliga läkare under uppropet #utantystnadsplikt, mot sexuella trakasserier, övergrepp och sexism inom sjukvården. Nu har dekanerna vid landets medicinska fakulteter skrivit ett svar till uppropet, däribland Johan D Söderholm, dekan vid Medicinska fakulteten, Linköpings universitet.

Bastjänstgöring föreslås för läkare

Förslag om en ny gemensam introduktion i form av bastjänstgöring för läkare har gått på remiss från Socialdepartementet.

AT testar ny kvalitetsmodell

Från årsskiftet gäller en ny modell för att kvalitetssäkra högre utbildning i Sverige. På LiU testas modellen som pilotprojekt på 14 utbildningar. Ett av dem är Arbetsterapeutprogrammet.

Röstningsproblem lösta – valet till fakultetsledning och styrelse förlängs

Valet till ny fakultetsstyrelse och ledning drabbades dessvärre inledningsvis av problem med det elektroniska röstningsförfarandet. Dessa problem ska nu vara lösta. Tiden för röstning förlängs därmed till den 20 oktober.

Senast uppdaterad: Tue Apr 17 15:19:17 CEST 2018