Göm menyn

Elina guidar medicin- och vårdforskare genom deras projekt

Elina Hjertström GO

Elina Hjertström är ny på Grants Office och har inriktning mot medicin- och vårdforskning. Foto: Daniel Windre

Grants Office (GO) hjälper forskare vid LiU att hitta finansiering till sina projekt och kan guida forskare genom hela kedjan med exempelvis projektledning och administration. Elina Hjertström är nyanställd forskningskoordinator på GO och har särskilt fokus på forskning inom medicin och vård.
Elina finns på plats varje vecka på tisdagar i Växthuset (hus 511) plan 12.
– Jag vill arbeta proaktivt, vara ute och synas, lära känna forskarna på Medicinska fakulteten och visa vad jag och Grants Office kan erbjuda. Jag hoppas på många spännande möten, berättar hon och fortsätter:
– Och jag går så klart att nå via telefon eller mejl övriga dagar när jag inte sitter i Växthuset.

Finansiering och administration

Elina kommer fokusera på att hjälpa forskare rätt i EU:s ramprogram för forskning, med fokus på ansökningar och projekt inom Health-området. Men precis som övriga GO finns hon och hennes kollegor också till för att guida och hjälpa forskare att hitta olika vägar till finansiering, arbeta strategiskt vid projektansökningar eller leda och koordinera projekt – allt beroende på var man befinner sig på tidslinjen i sitt forskningsprojekt.

Elina har tidigare arbetat som Life Science Specialist på Thermo Fisher Scientific och dessförinnan som projektkoordinator på SciLifeLab i Uppsala. Hon innehar även en doktorsexamen i medicinsk biokemi vid Uppsala universitet från 2011.

– Forskarna kan sin forskning bäst själva men det underlättar så klart att ha en bakgrund inom medicin. Att ha en grundförståelse för medicinsk forskning och vad det innebär känns som en tillgång i arbetet och det är personligen väldigt roligt att sätta sig in de olika projekten.

Riktade workshops 

Utöver den praktiska hjälpen inom projekt anordnar GO och Elina även seminarier där de berättar om aktuella utlysningar eller ger tips på hur man kan utforma en attraktiv ansökan.

– Jag kommer gärna också ut till institutionerna och träffar forskare i mindre grupper där vi kan köra riktade workshops. Det kan också handla om att skriva ansökningar eller om det är något annat som man vill veta mer om.

– Vi sitter också tätt knutna med LiU Innovation. Det är något som kommer mer och mer i utlysningarna – att det krävs en plan för implementering av forskningsresultaten. Och där kan LiU Innovation hjälpa till tillsammans med oss – ett samlat paket kan man säga.
Har du något tips för forskare som ska starta ett projekt?
– Ja, alla kan surfa in på Research Professional. Det är en öppen databas för utlysningar av medel som även går att prenumerera på. Det enda som krävs är ett LiU-login.


Läs mer om Grants Office här.

Kontaktuppgifter Elina Hjertström:

Mejl: elina.hjertstrom@liu.se Telefon: 013-28 47 85


Daniel Windre 2016-11-01Sidansvarig: johan.jager@liu.se
Senast uppdaterad: 2021-11-08