Göm menyn

Nya studenter på plats

NyaStudenter


Under måndagförmiddagen samlades de nya studenterna som blivit antagna vid Hälsouniversitetets utbildningar i ett gemensamt upprop på Nationernas Hus i Linköping.
 
Kön ringlade lång utanför portarna till Nationernas Hus när de 330 nya studenterna tillsammans med sina faddrar skulle inta aulan till tonerna av LiThe Blås. De nya studenterna är blivande arbetsterapeuter, sjuksköterskor, sjukgymnaster, läkare och specialistsjuksköterskor, och de representerar de fem utbildningarna på Hälsouniversitetet som har antagning under vårterminen.
 
När musiken tystnat tog prodekanus Karin Kjellgren över ordet och presenterade Hälsouniversitetet för de nya studenterna och introducerade dem till universitetet och nya begrepp och koncept som de kommer att möta under utbildningen, såsom problembaserat lärande och möten mellan de olika utbildningarna.
 
Efter en introduktion från Johan D. Söderholm, dekanus vid Hälsouniversitetet, blev det även välkomnande från representater för Norrköpings och Linköpings kommun, information från studentkåren Consensus och genomgång av säkerhetsrutinerna i universitetslokalerna, innan de nya studenterna till slut skulle träffas i programspecifika genomgångar.

2014-01-20Sidansvarig: johan.jager@liu.se
Senast uppdaterad: 2021-11-08