Göm menyn

Nya studenter på ingång

Nästa vecka är det dags för vårterminsstart. Närmare 500 nya studenter är på ingång, de allra flesta börjar läsa vid Hälsouniversitetet den 20 januari.

Det är blivande arbetsterapeuter, sjuksköterskor i både Norrköping och Linköping, sjukgymnaster, läkare och specialistsjuksköterskor som börjar sina studier vid HU. Dessutom kommer ett 20-tal internationella studenter som läser en utbytestermin i medicin.

Just nu pågår förberedelser för mottagningen av samtliga studenter som börjar, det vill säga även de som läser fristående kurser vid andra fakulteter. Fredrik Lindh är vice kårordförande vid Hälsouniversitetets studentkår Consensus. Han ansvarar för studiesociala frågor och tillsammans med mottagningssamordnaren Linnéa Högberg jobbar han för att samtliga studenter ska få ett så bra mottagande som möjligt.
Under hösten har faddrar utbildats så att alla nya studenter ska ha någon att vända sig till.

- Vi ska ta emot studenterna på ett bra sätt, vi har ett mottagningsprogram, om än inte riktigt lika stort som det som sker på hösten, säger Fredrik Lindh.

Mottagandet (nollningen) pågår under två veckor fram till och med 2 februari.

- Vi ska ha en stor Nollefest i Norrköping den 23 januari med gratisbussar mellan Norrköping och Linköping. Alla studenter, både nya och gamla, är välkomna på den festen. Sedan kommer det att vara en massa andra fester också, liksom ”lära känna-kvällar” av olika slag.


2014-01-15Sidansvarig: johan.jager@liu.se
Senast uppdaterad: 2021-11-08