Göm menyn

LiU värd för årets Medicinteknikdagar

De årliga medicinteknikdagarna, som samlar fler än 400 deltagare från forskning, sjukvård och industri, hålls i år i Linköping den 11-12 oktober, med föredrag och seminarier kring ämnen som medicinska bilder, sensorer, IT i hemsjukvården, patientsäkerhet och mycket mer.

Medicinteknikdagarna 2011 bjuder på ett brett program med presentationer från företag, myndigheter, kliniker och akademi.

Tio huvudtalare står för de stora dragen under konferensen, bland dem
Tomas Puusepp, koncernchef Elekta AB, som talar om tekniken ur ett företagarperspektiv
Anders Persson, föreståndare för det medicinska bildcentrumet CMIV vid Linköpings universitet, som berättar om nya spännande möjligheter med medicinska bilder.
Stig Slørdahl, professor på NTNU, tekniska universitetet i Trondheim, som visar hur det nya universitetssjukhuset i Trondheim är byggt för sjukvård, forskning och innovation.
Herbert Voigt, professor på Boston University som berättar hur man arbetar för att få ut medicinteknisk utrustning till resurssvaga delar av världen.
Johan Braet, professor på universitetet i Antwerpen som talar om hur man får produkter av forskningsresultat.

Dessutom erbjuds ett antal sessioner i mindre grupper och en stor utställning med fler än 30 montrar. Hela programmet finns här.

Konferensen har anordnats sedan 2004 och är idag den självklara nationella mötesplatsen för medicinsk teknik och IT. Arrangörer för årets medicinteknikdagar är svensk förening för Medicinsk Teknik och Fysik tillsammans med Linköpings universitet, Östergötlands läns landsting, NovaMedTech, Vetenskapsrådet, Vinnova och Stiftelsen för strategisk forskning.

Medicinteknikdagarna hålls i Konsert & Kongress i Linköping, 11-12 oktober 2011.

Läs mer: Medicinteknikdagarna 2011
 


2011-10-10Sidansvarig: johan.jager@liu.se
Senast uppdaterad: 2021-11-08