Göm menyn

Information till nya studenter

För dig som är antagen börjar terminen med en välkomstsamling och ett obligatoriskt upprop. Alla utbildningar på Medicinska fakulteten startar med en gemensam samling. Efter samlingen följer upprop, information och introduktion med respektive utbildningsprogram. Mer info kring kursstart / Introduktion hittar du under följande länkar:


Terminstider

 

HT2018
2018-08-27--2019-01-13
 

VT2019
2019-01-21--2019-06-09
 

HT2019
2019-08-26--2020-01-12

Registrering

Registrering sker via www.liu.se/antagenKartor över universitetsområdet

Linköpings universitet är stort och vi finns både i Linköping och Norrköping. För att lättare hitta finns det kartor som du kan använda.

 

LiU-id, e-post

Det är viktigt att du så snabbt som möjligt registrerar dig och hämtar ut din LiU id samt öppnar ditt e-postkonto vid universitet. Med ett sådant konto får du tillgång till tjänster som är nödvändiga för olika rutiner. Några dagar efter att du har registrerat dig kan du hämta ut den aktiveringsnyckel du behöver för att aktivera ditt LiU id, e-post kontot samt Liu kort på centrala studerandeexpeditionen i hus Zenit, Linköping eller Kåkenhus, Norrköping.

 

Studentportalen

Studentportalen är viktigt för alla studenter. Här anmäler du dig till tentor, gör adressändring till universitetet, tar reda på studieresultat och registreringar, beställer intyg och meritförteckningar m.m. Du måste därför ha ett LiU-id för att kunna logga in på portalen.

 

Övrig Studentinformation

Som LiU student hittar du den mesta information på LiUs hemsida för studenter www.student.liu.se

 

E-tjänstekort VFU

Alla MedFAK-studenter som kommer att ha VFU någon gång under sin utbildning behöver from våren 2012 ett e-tjänstekort för att kunna genomföra sin utbildning inom Landstinget i Östergötland. E-tjänstekortet är ett elektroniskt ID-kort som är nödvändigt för inloggning till journalsystemet COSMIC.
Läs mer >>

Examensbevis

Här hittar du information om hur du ansöker om examensbevis när du är klar med din utbildning.

Läs mer >>


Sidansvarig: tara.asadi@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-05-17