Göm menyn

Utlandsstudier på Medicinsk biologi

Termin 6 på Medicinsk biologi är utformad för att passa särskilt väl för studier utomlands.

place

Filip Årman
Gjorde utbytesår i Singapore

1. Varför valde du att läsa utomlands?
Jag valde att läsa en termin i Singapore eftersom jag alltid har varit nyfiken på andra länder och kulturer, men jag såg även utbytet som ett utmärkt tillfälle att utvecklas personligen och få den unika möjligheten att läsa intressanta kurser som inte finns i Linköping.

2. Hur var det att läsa utomlands?
Det var ett högre tempo än hemma eftersom jag gjorde min c-uppsats och arbetade då på ett labb samtidigt som jag läste kurser i läkemedelsutveckling och stamcellsbiologi. Till skillnad från Sverige spelades föreläsningarna in och lades upp på studentportalen, vilket underlättade väldigt mycket om man hade missat något eller behövde repetera något inför tentorna.

3. Berätta om dina bästa upplevelser.
En av de bästa upplevelserna i Singapore måste nog vara maten! På campus finns det flera kantiner där man kan hitta riktigt billig mat, tex en indisk chicken curry för 4 Singapore dollar, vilket motsvarar ca 25 kr. Även utanför skolan var det lätt att hitta olika food courts där de serverar riktigt prisvärd mat till sent på kvällarna, så att laga storkok till matlådor behövdes inte för att äta billigt.
På kvällarna fanns det många uteställen att gå till, som tex fantastiska rooftop-barer och nattklubbar för alla möjliga musikstilar, så det var aldrig någon risk att ha tråkigt under helgerna.

4. Skulle du rekommendera andra att läsa utomlands?
Ja, jag rekommenderar er att studera utomlands! Även om det var högre tempo i Singapore och att man i början hade svårigheter med att förstå allt som föreläsarna sa så blev det bättre när man väl kommit in i tempot och bekantat sig med miljön. Att samarbeta i en främmande kulturell miljö och lära sig adaptera till den är en naturlig del av utlandsstudierna, och något som jag tror är en bra förberedelse inför arbetslivet.
 


Sidansvarig: max.larsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-06-28