Göm menyn

Inbjudan till workshop för inspelning av föreläsningar

Det finns ett ökat intresse av att kunna spela in föreläsningar. För att tillgodose detta behov kommer det ges en workshop. Tanken är att vi underworkshopen visar hur man går tillväga för att spela in sin föreläsning med hjälp av Powerpoint. Vi kommer även titta på andra verktyg som är användbara för att skapa sin film följt av eget praktiskt arbete där du får prova på egen hand.

 

Datum & tid

  •        Tisdagen 20 augusti kl. 10.00 - 12.00

Lokal: Tidlösa, Hus 511-001, Plan 14

Att ha med sig: Egen laptop + headset. Det kommer finnas ett fåtal headset att låna på plats.

 

Anmäl dig till workshopen här

 

Vi ser gärna att ni inför workshopen går med i Teams-gruppen IKT på Medfak. Klicka här för att komma till Teams-gruppen
 
När du väl är med i gruppen, gå in under fliken "Att spela in föreläsningar". Överst hittar ni videon "Spela in föreläsning". Det är bra om ni innan workshopen tittar igenom videon. I övrigt hittar ni i Teams-gruppen enkla tips och råd som vi kommer spinna vidare på under workshopen.

 

Välkommen önskar,

Ann-Charlotte Ericson och Karin Persson


2019-05-02 

 

podcast-ledningen-puff

En podd från LiU:s ledning

Vad är universitetsledningens åsikter i aktuella frågor och vad tycker rektor är extra viktigt för LiU just nu? Ja, den som lyssnar på den nya Ledningspodden får svaren.

vr-logo

Ladda ner forskningsbarometern

Vetenskapsrådets Forskningsbarometer ger en övergripande bild av tillståndet för svensk forskning och utveckling (FoU) i internationell jämförelse. Nu finns årets upplaga att ladda ner som pdf.

SSF announces 200 million for Agenda 2030

SSF announces 200 million for Agenda 2030

logo-ake-wibergs-stiftelse

Information about research funding from Åke Wibergs Stiftelse

Åke Wibergs Stiftelse is a Swedish foundation supporting medical research in Sweden and invites applications from all universities in Sweden. Application deadline: September 15, 2019. Read more by clicking the title.

puff-studie

Ramavtal för kontorsmaterial

Det statliga ramavtalet för kontorsmaterial löper ut 21 augusti. Under en övergångsperiod kan vi fortsätta beställa varor från Staples via Raindance. Dock kan det förekomma vissa förändringar i sortimentet.

logo-kungl-vetenskapsakademien

Inbjudan att nominera till Hilda och Alfred Erikssons pris år 2020

Kungl. Vetenskapsakademien inbjuder härmed professorer och universitetslektorer vid medicinska, odontologiska och veterinärmedicinska fakulteter vid universitet och högskolor i Sverige att senast den 1 oktober 2019 inkomma med skriftligt, motiverat förslag om utdelning av Hilda och Alfred Erikssons pris år 2020. Läs mer genom att klicka på rubriken.

kaw-logo-puff

KAW Forskningsprojekt av hög vetenskaplig potential 2019/2020

Klicka på rubriken för mer information om KAWs utlysning: Forskningsprojekt av hög vetenskaplig potential, med sista ansökningsdag 1 februari 2020.

liu-flaggor-puff

Introduktionsdag för nyanställda medarbetare

Höstens introduktionsdag för nyanställda, på svenska, är bokad till den 2 oktober. Sista anmälningsdag 18/9. Träffa andra nyanställda, möt delar av universitetsledningen och få en övergripande orientering om LiU!

barnahusfonden-logo

Barnahusfonden till Stefan Croners minne 2019

Ändamålet med Barnahusfonden till Stefan Croners minne är att årligen dela ut stipendium till någon person/några personer som i sitt arbete eller ideellt verkat i Barnkonventionens och Barnahus Linköpings anda för att förbättra misshandlade barns situation och omhändertagande. Nominering eller ansökan görs senast den 29 augusti 2019. Läs mer via att klicka på rubriken.

ssf-logo

SSF utlyser 200 miljoner riktat mot Agenda 2030

SSF utlyser 200 miljoner för forskningscenter kopplat mot några av FN:s globala klimatmål. Det handlar om nästa generations antibiotika och att förebygga pandemier (human och veterinärmedicin), växtbiologi (inkl GMO och CRISPR), nästa generations kärnkraft, samt väte- och bränsleceller. Läs mer via rubriken.

puff-campusbuss

Ny Campusbuss nu i höst

Från och med höstterminen 2019 trafikeras Campusbussen med bussbolaget Connect Bus och kopplingen till Östgötatrafiken försvinner. Trafiken startar måndag 19 augusti. Företaget Connect Bus trafikerar sträckan med samma hållplatser men det är inte längre möjligt att åka med Östgötatrafikens betalningslösningar. Tidtabell och uppdaterad info finns redan nu.

logo-stiftelsen-samariten

Utlysning från Stiftelsen Samariten 2019

Stiftelsen Samariten delar årligen ut anslag till forskningsprojekt inom den medicinska barnsjukvården i form av forskningsbidrag samt forskningsstipendier om högst 3 månader. Ansökan kommer i år vara öppen mellan 16 september och 14 oktober och anvisningar finns via rubriken.

Äldre nyheter

Arkivet


Sidansvarig: john.a.karlsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-08-22