Göm menyn

Nyheter från LiU IT

LiU IT:s nyhetsbrev innehåller uppdateringar om IT-säkerhet, användbara tips och information om tjänster som IT-avdelningen tillhandahåller. Nyhetsbrevet skickas ut tre gånger per termin och du kan prenumerera på det för att direkt ta del av nyheterna. Lite av innehållet: 

IT-SÄKERHETSKAMPANJ INLEDS INTERNT

LiU utsätts dagligen för försök att stjäla information eller försök till bedrägerier, ofta via e-post. IT-avdelningen startar under våren en kampanj med målet att hjälpa anställda och studenter att känna igen olika typer av nätfiske och bedrägeriförsök samt informera om vad du ska göra om du utsätts. Den belyser även hur alla kan göra enkla, förebyggande insatser med bland annat starka lösenord och fillagring. Med start v. 11 kommer information att spridas i Insidans nyhetsflöde, på informationsskärmar på campus och genom affischering. Ta del av materialet redan nu, du också!
http://old.liu.se/insidan/it/irt/temasidor-om-it-sakerhet/startsida-temasidor-om-it-sakerhet/

BLI VÄN MED SLADDARNA 

Att lära känna de vanligaste sladdarna är en kunskap man garanterat har användning för. Och det är en sak mindre att vara nervös för när man ska genomföra en föreläsning eller koppla upp sig mot videokonferens. Bloggen "Värt att veta: IT-tips för dig som jobbar på LiU" hjälper dig.
http://blog.liu.se/itimhvartattveta/2017/12/01/bli-van-med-sladdarna/

KONTAKTPERSONER ERSÄTTER IT-SAMORDNARE

Sedan årsskiftet har IT-avdelningen förändrat sitt arbetssätt och ersatt funktionen IT-samordnare med tre kontaktpersoner som kan ha ett bredare perspektiv.
http://old.liu.se/insidan/it/it-nyheter/1.736874?l=sv

NYA ÖPPETTIDER TELEFONVÄXEL OCH RECEPTION

Från och med den 5/2 är de nya öppettiderna kl 08.00-16.30 för telefonväxeln och receptionen (Campus Valla, B-huset, ingång 27)

 

Prenumerera på nyhetsbrevet genom att anmäla dig här.


2018-03-16
Sidansvarig: john.a.karlsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2018-03-16