Göm menyn

Avgifter på personalparkeringar i Region Östergötland fr o m 15 september

Information om betalning av avgifter på personalparkeringar i Region Östergötland

Från och med den 15 september kommer parkeringsavgift att tas ut på följande personalparkeringar i Region Östergötland: Universitetssjukhuset i Linköping, Vrinnevisjukhuset i Norrköping, Finspångs vårdcentrum, Lasarettet i Motala, Regionhuset, Vårdcentralen Lambohov, Vårdcentralen Ekholmen, Vårdcentralen Lyckorna och Cityhälsan söder.

För övriga personalparkeringar där det finns ett marknadsvärde men där Region Östergötland inte äger fastigheten, kommer parkeringsavgifter införas efter hand som hyresavtalen förhandlas om. Dessa parkeringar följer tidigare rutiner tills dess att parkeringsavgifter införs. Information för respektive parkering skickas ut i god tid innan införandet startar.

Hur kommer betalningen att fungera?

Region Östergötland kommer att använda ett parkeringssystem som heter SwappAccess på samtliga avgiftsbelagda personalparkeringar. Systemet används av flera organisationer och företag men Region Östergötland har ett eget avtal och en egen kundportal (webbsida) för sina tjänster.

För att komma igång med betalningen behöver du:

  1. Registrera ett användarkonto i SwappAccess och ansluta registreringsnumret på din bil, ett betalkort som avgiften dras ifrån och ditt e-tjänstekort eller LiU-kort.
  2. Välja vilket abonnemang du vill ha, exempelvis en 30-dagarsbiljett på US eller personaltaxa timme/dygn på Vårdcentralen Lyckorna.

När du har anslutit dig till SwappAccess behöver du inte göra något alls när du parkerar på US. Du använder som tidigare ditt e-tjänstekort/LiU-kort för att öppna bommarna vid in-och utfart på parkeringen och betalning sker automatiskt när du har parkerat klart.

På övriga parkeringar (utan bommar) startar och stoppar du parkeringstiden med en app som du laddar ner till din smartphone. När du stoppar parkeringen i appen dras kostnaden direkt från det bankkort du har registrerat i SwappAcess. Om du har köpt en 30-dagarsbiljett behöver du inte starta en parkering via appen. Parkeringsvakten ser då i sin handdator att bilen har en giltig 30-dagarsbiljett.

För den som inte vill använda SwappAccess finns möjlighet att istället köpa parkeringsbiljett i en betalautomat på parkeringsområdet. Det gäller endast vid US i Linköping, Vrinnevisjukhuset i Norrköping, Lasarettet i Motala och Finspångs vårdcentrum.

Registrera ett användarkonto från den 4 september

Den 4 september öppnas SwappAccess kundportal (en webbsida) där du går in och startar upp ditt konto och väljer att registrera dig för personaltaxa timme/dygn eller köper en 30-dagarsbiljett.

Kundportalens når du via www.regionostergotland.se/parkering (från den 4 september).

Det är viktigt att registrera sitt konto innan den 15 september när avgifterna införs. Vid registreringen behöver du ha ditt e-tjänstekort/LiU-kort, registreringsnummer på din/dina bilar samt ett betalkort.

Mer information om systemet

All information om personalparkering finns på www.regionostergotland.se/parkering

Du når också sidan via intranätet Lisa, sök på personalparkering i A-Ö.

I början av september publiceras instruktioner för att registrera användarkonto i SwappAccess, köpa abonnemang och ladda ner parkeringsappen.

Från den 11 september kommer personal att finnas på plats på parkeringsområdena vid US, ViN, LiM och i Finspång för att svara på frågor om systemet och hjälpa till med registreringen för de som önskar. Personal kan även besöka övriga arbetsplatser där avgifter införs efter önskemål.

Frågor om personalparkering

Den 4 september öppnar Securitas kundtjänst för frågor och support kring personalparkering i Region Östergötland. Den kommer att ha öppet alla dagar 06-22 på telefon 010-470 10 50 eller e-post: ro.parkering@securitas.se

Vid frågor innan dess kontakta FIXA.

 

Information i utskriftsvänlig pdf.version >>

Hur betalar jag? - Power-Point presentation >>

 

Med vänlig hälsning

FM-tjänster och upphandling

Centrum för verksamhetsstöd och utveckling

Eva Roos Grefberg, projektledare


2017-08-28
Sidansvarig: john.a.karlsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2017-08-28