Göm menyn

Internt BKV
 

Reproduktionsforskning

Nyheter

Riktlinjer för återgång – BKV, HMV, Medfak

Universitetsledningen har gett övergripande riktlinjer för hur verksamheten ska återgå till mer fysisk närvaro på Campus under hösten. Hur dessa ska tillämpas för våra medarbetare vid Medfak och institutionerna har tagits fram. Läs mer via rubriken.

Mer friskvård som tack

Med en gåva, i form av ett tillskott till friskvårdsbidraget, vill LiU rikta ett varmt och innerligt tack till dig för dina insatser under denna omtumlande vårtermin. Alla som har arbetat under vårterminen, och som har en pågående anställning, får ett tillfälligt tillskott om 1 000 kr till årets friskvårdsbidrag. Läs mer via rubriken.

Färre sittplatser under HT20

När höstterminen startar är tanken att våra lokaler ska ha fått avståndsmarkörer för att minimera risken för smitta. Det kommer även att finnas färre tillgängliga sittplatser och anslag med direktiv för hur många som får vistas i samma lokal kommer att sättas upp – allt för att få arbetet under pandemin att flyta på så bra som möjligt.

Detta görs utifrån LiU:s direktiv och av omtanke för oss som jobbar på Campus US. Ta hand om varandra!

Brandutbildning för medarbetare i laboratoriemiljö

Nu finns det nya datum för höstens utbildningar i brandskydd. Kursen riktar sig i första hand mot de som jobbar på labb, men passar egentligen både dig som jobbar på labb och kontor. Kursen innehåller både teoretiska och praktiska moment. Anmäl via länk genom att klicka på rubriken. BKV står för kostnaden.

Med fokus på kvinnors hälsa

Inga äggstockar, inget östrogen men risk för bland annat minnessvårigheter. Det intresserar hjärnforskaren och neurobiologen Gillian Einstein. Hon försöker att ta reda på vad som händer med kvinnors hjärnor, och hälsotillstånd när produktionen av östrogen upphör.

Forskning om känsel ledde till upptäckt om smärta

Håkan Olaussons banbrytande forskning har delvis ställt läroböckernas beskrivningar av nervsystemet på ända. Nyligen gjorde hans forskargrupp en ny upptäckt: en tidigare okänd del av människans smärtsignalering.

Påminnelse: Svara på enkät om arbetsmiljö under distansläget 2020

Den institutionsövergripande enkät som skickats ut via avdelningschef är anonym och har gått ut till samtliga medarbetare på BKV. Ditt svar är viktigt och vi vill uppmana alla att ta er tid att svara.

Brett utbud hos Didacticum i höst

Vårens utbud hos Didacticum har präglats av den hastiga omställningen till distansläge och hösten fortsätter på samma linje – men då med mer utrymme till fördjupning och reflektion kring lärande, kursdesign och examination.

Bluffmejl om avslutad anställning i omlopp

Dessa meddelanden har klassificerats som spam och bilagor innehåller skadlig kod, men varianter av utskicket kan ändå smyga igenom våra filter. Var uppmärksam och vidarebefordra till IT-säkerhetsgruppen om du tar emot denna typ av meddelande.

Utlysning från Stiftelsen Samariten 2020

Stiftelsen Samariten delar årligen ut anslag till forskningsprojekt inom den medicinska barnsjukvården i form av forskningsbidrag samt forskningsstipendier om högst 3 månader. Ansökan kommer i år vara öppen mellan 14 september och 14 oktober och anvisningar finns på hemsidan: www.stiftelsensamariten.se.

Fler nyheter från IKE

Knapp till krisledning
Knapp till verksamhet i distansläge
Knapp till forslagsladan
Knapp till dataskydd
Knapp till EKUS
Knapp till Nya Ladok
Knapp till IT-blogg

Kontakt - Funktionsadresser


Anmäl dig till BKV:s veckobrev / Sign up for BKV's weekly newsletter

Anmäl dig till distributionslistan för BKV:s veckobrev genom att skicka ett mail till Eva Åström,
e-post: 
eva.i.astrom@liu.se.

Sign up for the distribution list for BKV's weekly letter by sending an e-mail to Eva Åström,
e-mail: eva.i.astrom@liu.se.Sidansvarig: john.a.karlsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-06-24