Göm menyn

Internt BKV
 

Reproduktionsforskning

Nyheter

Anders Kald med gyllene handen

Anders prisades med gyllene handen

Anders Kald prisades nyligen av läkarstudenterna på termin 7. Han fick den gyllene handen, ett pris som har en nära 30-årig historia.

Redigera din medarbetarsida på liu.se

Nu finns möjlighet för dig som har en medarbetarsida på liu.se och hör till BKV att själv gå in och redigera din sida. Här hittar du instruktioner för hur det går till.

WCMM Clinical Arena-föreläsning den 10 juni

Onsdagen den 10 juni är det dags för nästa WCMM Clinical Arena-föreläsning betitlad “Optoelectronic wireless neuromodulation of the vagus nerve”. Föreläsare är Peder Olofsson, Laboratory of Immunobiology, KI, Stockholm och Eric Głowacki, Laboratory of Organic Electronics, LiU. Vi kommer att använda Zoom för mötet. För att få mötets zoomlänk, skicka ett e-postmeddelande till stefan.welin.klintstrom@liu.se.

Fakultetskollegium den 17 juni

Välkommen till Medicinska fakultetens digitala fakultetskollegium onsdagen den 17 juni kl.16.00-17.30. Bland programpunkterna finns: Höstterminsstart 2020, ALF-finansierade covid-projekt och Pedagogiska reflektioner från vårterminen 2020. Mer information kommer.

Uppdatering LiU:s telefonisystem 16/6-2020

Den 16/6 2020 kl. 17:30-18:30 sker uppdateringen. Under denna tid och kommer det att bli störningar på telefonifunktionen. Klicka på rubriken för mer information.

NOR utmärkelse 2020 (Belöning för Nit och Redlighet i Rikets tjänst)

Alla som uppnår 30 års anställning i statlig tjänst eller har 25 års anställning i statlig tjänst när de går i pension är berättigade till NOR (Nit och Redlighet i Rikets tjänst).
Löneavdelningen gör en sedvanlig utsökning i lönesystemet för att hitta berättigade, men för att undvika att någon missas uppmanas var och en som uppfyller kraven och ännu inte fått belöning att kontakta Gesine Ensle, gesine.ensle@liu.se senast 18 juni 2020.

”Ta vara på lärdomar som gör oss bättre rustade”

Ibland känner sig Andreas Wladis och hans kollegor på Katastrofmedicinskt centrum som ropande röster i öknen, som jobbiga alarmister. Ingen av deras åhörare hör, eller vill i alla fall inte riktigt ta till sig vad som sägs.
– Att försöka vara förberedd, se runt hörnet och bygga upp strategier. Det är kärnan i katastrofmedicin. Men att få ansvariga att lyssna i tid, det är inte enkelt.

DOMFIL anordnar tävling för doktorander

Tävlingen går ut på att varje medlem får presentera sin forskning på populärvetenskaplig nivå på ca. 3 minuter, och de bästa får chansen att vinna lite pengar (första pris får 3000SEK, andra pris får 1500SEK). Det kommer ske den 10:e Juni via Zoom pga distanseringsreglerna, med start 17:00. Alla som deltar (även de som inte presenterar) kommer dessutom få kuponger till Foodora (eftersom vi inte kan bjuda folk på restaurang i nuläget). Länk till anmälan ifall man vill presentera: https://forms.gle/QSfwApddkt75Wy3s6

Pierre Hakizimana erhåller fondmedel från Stiftelsen Tysta Skolan

Pierre Hakizimana vid avdelningen för neurobiologi har beviljats fondmedel på 280 000 kr från Stiftelsen Tysta Skolan för projektet ”Calcium transport between the tectorial membrane and the hair cell stereocilia”. Stiftelsen Tysta Skolan anslår årligen medel till audiologisk forskning och till habiliterande och rehabiliterande verksamhet till personer som är döva eller har en hörselnedsättning samt för personal inom området.

Utlysning av medel för alkoholforskning

Systembolagets Alkoholforskningsråd delar årligen ut medel till olika forskningsprojekt. Alkoholforskningsrådet stödjer i huvudsak tillämpad forskning och finansierar projekt med mellan 200 000 och 500 000 kronor per år.
Högst prioritet ska ges till:
1. samhällsmedicinsk och samhällsvetenskaplig forskning följd av,
2. klinisk/patientnära och,
3. preklinisk/medicinsk och biomedicinsk forskning.
Sista ansökningsdag är den 15 september 2020. Läs mer via rubriken.

Fler nyheter från IKE

Knapp till krisledning
Knapp till verksamhet i distansläge
Knapp till forslagsladan
Knapp till dataskydd
Knapp till EKUS
Knapp till Nya Ladok
Knapp till IT-blogg

Kontakt - Funktionsadresser


Anmäl dig till BKV:s veckobrev / Sign up for BKV's weekly newsletter

Anmäl dig till distributionslistan för BKV:s veckobrev genom att skicka ett mail till Eva Åström,
e-post: 
eva.i.astrom@liu.se.

Sign up for the distribution list for BKV's weekly letter by sending an e-mail to Eva Åström,
e-mail: eva.i.astrom@liu.se.Sidansvarig: john.a.karlsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-06-05