Göm menyn

Riktlinjer för återgång – BKV, HMV, Medfak

Universitetsledningen har gett övergripande riktlinjer för hur verksamheten ska återgå till mer fysisk närvaro på Campus under hösten. Hur dessa ska tillämpas för våra medarbetare vid Medfak och institutionerna har tagits fram. Läs mer via rubriken. 

 

Färre sittplatser under HT20

När höstterminen startar är tanken att våra lokaler ska ha fått avståndsmarkörer för att minimera risken för smitta. Det kommer även att finnas färre tillgängliga sittplatser och anslag med direktiv för hur många som får vistas i samma lokal kommer att sättas upp – allt för att få arbetet under pandemin att flyta på så bra som möjligt.

Detta görs utifrån LiU:s direktiv och av omtanke för oss som jobbar på Campus US. Ta hand om varandra!

Forskning om känsel ledde till upptäckt om smärta

Håkan Olaussons banbrytande forskning har delvis ställt läroböckernas beskrivningar av nervsystemet på ända. Nyligen gjorde hans forskargrupp en ny upptäckt: en tidigare okänd del av människans smärtsignalering.

Utlysning från Stiftelsen Samariten 2020

Stiftelsen Samariten delar årligen ut anslag till forskningsprojekt inom den medicinska barnsjukvården i form av forskningsbidrag samt forskningsstipendier om högst 3 månader. Ansökan kommer i år vara öppen mellan 14 september och 14 oktober och anvisningar finns på hemsidan: www.stiftelsensamariten.se.

Påminnelse: Svara på enkät om arbetsmiljö under distansläget 2020

Den institutionsövergripande enkät som skickats ut via avdelningschef är anonym och har gått ut till samtliga medarbetare på BKV. Ditt svar är viktigt och vi vill uppmana alla att ta er tid att svara.

Hans nya Youtube-kanal ger tips till läkarstudenter

Sky Nikodell, läkarstudent som ska börja termin 7 i utbildningen, har startat en Youtube-­kanal med tips och information för läkarstudenter att samlas kring.

WCMM - Forum Scientium Weekly News Letter 25

WCMM - Forum Scientium Weekly News Letter 25

Inbjudan till informationsmöte om partnerskapsprogrammet Transformation of Health and Care systems

Forte bjuder nu in till ett informationsmöte för att berätta mer om partnerskapsprogrammet Transformation of Health and Care Systems och för att svara på frågor. Mötet kommer att ske digitalt via Microsoft Teams, onsdagen den 24 juni kl. 14:00-15:00. Mötet kräver föranmälan och du hittar den via rubriken.

Brett utbud hos Didacticum i höst

Vårens utbud hos Didacticum har präglats av den hastiga omställningen till distansläge och hösten fortsätter på samma linje – men då med mer utrymme till fördjupning och reflektion kring lärande, kursdesign och examination.

Med fokus på kvinnors hälsa

Inga äggstockar, inget östrogen men risk för bland annat minnessvårigheter. Det intresserar hjärnforskaren och neurobiologen Gillian Einstein. Hon försöker att ta reda på vad som händer med kvinnors hjärnor, och hälsotillstånd när produktionen av östrogen upphör.

Mer friskvård som tack

Med en gåva, i form av ett tillskott till friskvårdsbidraget, vill LiU rikta ett varmt och innerligt tack till dig för dina insatser under denna omtumlande vårtermin. Alla som har arbetat under vårterminen, och som har en pågående anställning, får ett tillfälligt tillskott om 1 000 kr till årets friskvårdsbidrag. Läs mer via rubriken.

”Strålande insatser under våren – njut av sommarledigheten!”

Det har varit en omvälvande vår på väldigt många sätt. Prefekt Anders Fridberger berättar om hur imponerad han är av alla medarbetares insatser under våren. Och institutionen står inför en satsning på fler lärare. Läs intervjun genom att klicka på rubriken


Sidansvarig: john.a.karlsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-06-24