Göm menyn

LiU:s rekommendationer i samband med Coronaviruset

Linköpings universitet har som huvudprincip att följa UD:s rekommendationer kring resor till områden drabbade av Coronaviruset, i samband med tjänsteresor.

Viktigt – Du som berörs, svara på de frågor som skickats ut till BKV:s avdelningar från respektive avdelningsadministratörer och samordnare. Gör det SENAST idag den 30 januari.

UD avråder från icke-nödvändiga resor till Hubeiprovinsen. Befinner du dig i provinsen bör då hålla dig uppdaterad kring den information som UD, Folkhälsomyndigheten och WHO kontinuerligt uppdaterar. UD uppmanar också personer som befinner sig i Kina att iaktta särskild försiktighet. Läs mer om hur, på Sweden Abroad.
Till syvende och sist är det du själv som beslutar om du vill genomföra en tjänsteresa eller inte, i dialog med din chef.  

Du som åker på tjänsteresor registrera dina kontaktuppgifter hos ambassaden, på den så kallade Svensklistan, om du inte redan gjort det. Om UD skulle besluta att evakuera svenskar och därför vill nå dig, är det dessa kontaktuppgifter de använder.

Om du nyligen har varit i Kina rekommenderas du att läsa mer information från Folkhälsomyndigheten.

Länkar som du kan ha nytta av

 

Följ nyhetsrapporteringen och UD:s rekommendationer och hör gärna av dig till international.office@liu.se om du har några frågor.


2020-01-30
Sidansvarig: john.a.karlsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-01-30