Göm menyn

Senaste uppdateringarna från IT-avdelningen

Uppdateringar från IT-avdelningen, 7-2019

🎄 God jul och gott nytt år önskar IT-avdelningen! 🎄

Var med och påverka – telefonitjänster

(2019-12-16) Teleservice på IT-avdelningen ska under 2020 påbörja en upphandling om ny telefonoperatör. Var med och tyck till i några korta frågor om vilka tjänster som är viktiga för dig som medarbetare, så tas inkomna åsikter med in i arbetet med kravställningen för upphandlingen.

IT-tips inför julledigheterna

(2019-12-16) Inför ledigheten kan det vara bra att förbereda även dator och mobiltelefonen, ifall du tar dem med dig. Ta del av några råd från IT-avdelningen.

Nu har LiU fyra inspelningsrum

(2019-12-12) Digitalisering är ett av LiU:s prioriterade vägval, bland annat e-lärande. Därför satsar IT-avdelningen och Didacticum på flera inspelningsrum som kan användas när du vill spela in en föreläsning eller sätta ljud till din presentation.

Frågor och svar från IT-utbildningsdagen

(2019-12-09) Hur många team får man skapa? Kan man se uppgifter från Planner i Outlook? Roller i Zoom - vilka finns det? Ta del av presentationerna samt korta frågor och svar från den senaste IT-utbildningsdagen med tema miljö.

Digitala arbetsytor nu endast privata

(2019-12-11) Av informationssäkerhetsskäl kommer det från och med 9 december endast att gå att skapa privata arbetsytor i Microsoft Office-appar. Ska en arbetsyta vara publik för alla LiU-användare behöver den godkännas av IT-avdelningen.

Datorvarianter nu specificerade

(2019-12-13) Nu finns en specifikation på vilka typer av datorer som finns på LiU, vilka tjänster olika typer av datorer har åtkomst till samt olika säkerhetsklassificeringar som datorer kan ha.

Förbättrade beställningsformulär i LiUdesk

(2019-12-12) Formulären för att beställa hårdvara, mjukvara samt utlån av utrustning har förbättrats. De har även kompletterats med bland annat vanliga frågor och svar samt möjlighet att kontakta en inköpare för att ställa frågor.

Moderna kursrum på plats

(2019-12-11) Nya, moderna kursrum har nu introducerats i Lisam. Du kommer att kunna skapa både klassiska och moderna kursrum en tid framöver. Hanteringen av de nya kursrummen liknar hur det har fungerat innan, men det finns flera nya fördelar. Klicka här för att logga in i Lisam om du vill läsa mer.

Avveckling av Box på gång

(2019-12-09) Fillagringstjänsten Box kommer att avvecklas på LiU med start i februari 2020. Medarbetare som har ett LiU-konto kopplat till Box har fått information om detta via mail från utskick@liu.se. Flytta gärna över filer från Box till OneDrive. Detaljerad information och guider finns på Insidan.

OH-projektorer avvecklas

(2019-12-12) Under december kommer avveckling av overheadprojektorer att påbörjas i LOKE-salar på våra campus. Arbetet startar på Campus Valla och därefter Campus Norrköping och sist Campus US. Vid behov kan du istället låna en dokumentkamera (använd länkat formulär för att boka).

NOTERAT
- Microsoft skickar per automatik ut en sammanställning som kallas MyAnalytics via mail. Vill du stänga av de utskicken hittar du en guide för det här.
- För senaste meddelanden inom driftinformation kan du besöka den här sidan på Insidan. Där kan du starta en prenumeration för att få uppdateringar via e-post och även hitta en länk till driftinformationens RSS-flöde.

LIUDESK
- Se status för bl.a. dina inskickade IT-ärenden och ärenden till Infocenter, sök lösningar på IT-problem i kunskapsdatabasen eller skicka in ett nytt ärende. Gå till LiUdesk.
- Kan din verksamhet också dra nytta av och använda ärendehanteringssystemet? Läs mer här.

ANVÄNDBARA TIPS
- Mer struktur och minskad teknikstress
- Microsoft-programvaror för anställda - vad kan du ha dem till?
- Stöld eller förlust av IT-utrustning
- Bläddra mellan aktiva fönster i Windows


IT-SÄKERHET PÅ UNIVERSITETET
Har du tagit del av Riktlinjer för informationssäkerhet?
Det är viktigt att alla anställda tar till sig riktlinjerna och efterlever dem för att hålla en hög säkerhetsnivå på universitetet. Kapitel 1-2 är relevant för samtliga anställda, konsulter och andra uppdragstagare vid LiU att ta del av.


DROP-IN FÖR HJÄLP I PROGRAM
Har du kört fast i något program? IT-utbildningar kan hjälpa dig! Onsdagar (11 september –18 december) kl. 15:00-16:30 via länk eller på plats. Du kan även beställa drop-in till din avdelning. Se mer information här.


Öppettider Kundcenter IT-support, jul och nyår 2019/2020
21/12-1/1 stängt
2-3/1 öppet kl 09.00-15.00
4-6/1 stängt
 


2019-12-19
Sidansvarig: john.a.karlsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-12-19