Göm menyn

Erasmus+ International Credit Mobility (KA107) - What to expect in 2020

For English, see pdf at the bottom.

 

Nu har utlysningen till ICM 2020 äntligen öppnat och ni kan läsa mer om programmet här. Det är den sista utlysningen under Erasmus +.

Det som går att söka rör student och lärarmobilitet (inkl. doktorander som kan räknas som båda) mellan programland Sverige och partnerländer utanför EU.

Syftet är att personal och studerande får internationell arbetslivserfarenhet och kompetensutveckling vilket stärker deras yrkesfärdigheter och kvalifikationer.

 

Tänk på att det är en ramansökan och att det därför inte går att söka som enskild lärare/institution.

Jag samlar ihop alla enskilda ansökningar och lägger in dem i ramansökan, som skrivs under av Universitetsdirektören.

För allmän information om programmet se Utbyten.se

Även fast vi först och främst kanske bör välja samarbeten som ligger i LiUs strategiska intresse, så går det alltid att titta på hur budgetfördelningen ser ut och var konkurrensen är som mest/minst. 2018 krävde Sydafrika näst högst poäng för att bli beviljat och Americas (USA) högst (90 och 92) . De Största budgetkuverten 2019 är de som kallas Neighborhood East (Armenia, Azerbadjan, Belarus, Georgia, Moldova and Ukraine), Neighborhood South (Algeria, Egypt, Israel, Jordan, Libanon, Libya, Marocco, Palestine, Syria and Tunisia) och Development Cooperation Instrument Asia (Afghanistan, Bangladesh, Bhutan, Cambodia, China etc). Detta innebär ju inte att övriga länder är omöjliga att få.

 

Deadline för hela ramansökan är 5/2 2020 kl 12:00 och för att ha en ärlig chans att sammanställa ansökningar och få input från partneruniversitet behöver jag få in intresseanmälningar innan jul, senast den 20/12.

Jag sammanställer våra delansökningar till en ramansökan och det är viktigt att inga andra försök görs eftersom de då skriver över den officiella ramansökan.

Jag ser gärna att ni bollar lite med mig innan ni kontaktar partneruniversitetet.

Gå in på länken här och gör en intresseanmälan eller skicka mig bara ett mail för intresseanmälan att skicka in en ansökan eller tipsa om möjliga kontaktpersoner:

Bifogad fil innehåller den fördelning av pengapåsen som gäller för 2020. UHR, National Agency, i Sverige har valt att följa EU Kommissionens förlag om de sex utökade budgetkuverten som finns angivna.

 

Skicka gärna vidare till personer som ni tror skulle kunna vara intresserade av att söka medel för ett projekt inom ICM.  Lägg gärna mig som kopia när ni skickar vidare.

 

Vill någon institution/avdelning få en närmare introduktion runt ICM eller övriga internationella finansieringsmöjligheter inom utbildningssidan kommer jag gärna ut till dem och gör en dragning.

 

Best Regards

Mårten Rosander, International Coordinator

 

In English

Erasmus+ International Credit Mobility (KA107) - What to expect in 2020


2019-11-27
Sidansvarig: john.a.karlsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-11-27