Göm menyn

Johanna Forsell blir administrativ chef på BKV

Innan sommaren annonserades tjänsten som administrativ chef för BKV ut. Nu är rekryteringsprocessen klar och Johanna Forsell, nuvarande administrativ chef på ISV, blir ny administrativ chef på BKV.

johanna-admchef-bkv

 

Vad har du jobbat med innan?

Sedan ett år tillbaka arbetar jag som administrativ chef på ISV. Det har varit en spännande och lärorik resa, och jag har haft en massa kompetenta medarbetare omkring mig som gjort arbetet riktigt roligt.

Innan dess arbetade jag tre år som HR-partner inom Lika Villkor på HR-enheten vid LiU – ett jätteroligt uppdrag som handlade om att stödja LiU:s arbete med att främja jämställdhet och jämlikhet. Innan det arbetade jag knappt fem år som enhetschef inom Socialt arbete på Linköpings Stadsmission. Jag hade då även ett centralt uppdrag som projektledare inom verksamhetsutveckling, särskilt inom verksamhetsstöd. Jag har även bl.a. arbetat åtta år som samordnare på Tolkcentralen för döva och hörselskadade, Region Östergötland.

 

Vilka ser du som dina styrkor som chef?

Jag tycker det är viktigt att vara lyhörd, empatisk och tydlig som chef. Och förutom självklara saker som rätt förutsättningar, en schysst arbetsmiljö och möjligheter till utveckling för medarbetarna så tycker jag att det är viktigt att skapa ett gott klimat omkring mig, man ska känna sig sedd och det ska vara roligt att gå till jobbet. Jag gillar verkligen ledarskap och organisationsfrågor, och det tror jag är en styrka. Som person är jag ganska driven och gillar utvecklingsfrågor så det står ganska sällan still omkring mig. Jag tänker också att vi alla gör detta tillsammans, så delaktighet och vi:et blir viktigt.

 

Vad ser du fram emot i nya jobbet?

För mig är den administrativa chefsrollen den absolut roligaste på LiU, så det är lyxigt i sig att arbeta i den rollen. Jag gillar IKE – här finns världsledande, jätteintressant forskning och viktig utbildning, och det är något att vara stolt över att få vara nära denna verksamhet och på mitt och vårt sätt bidra till det viktiga arbetet. Jag har bara goda erfarenheter utifrån mina tidigare samarbeten med olika professioner på IKE, och jag vet att det är ett mycket kompetent och bra gäng inom verksamhetsstödet – så jag ser såklart fram emot att få arbeta tillsammans. Sen ser jag fram emot att få vara en del av den förändringsresa som IKE är i, att bli BKV – det ska bli jätteroligt!

 

Vi hälsar Johanna Forsell välkommen och ser fram emot ett givande samarbete. Vi ska dock förtydliga att Johannas åtaganden under hösten fortfarande är något oklara då det kommer vara en övergångsperiod från hennes tjänst vid ISV till BKV.

 

Vi passar även på att tacka Helena Blackert som sedan 2011 varit IKE:s administrativa chef, ett stort och viktigt chefsuppdrag där Helena har arbetat mycket hårt för att hela tiden utveckla och förbättra vårt verksamhetsstöd. Helena har nu sökt sig vidare till nytt uppdrag inom Universitetsförvaltningen (UF) och kommer att börja där under september. Vi vill rikta ett stort tack till Helena för hennes hängivna arbete under denna långa tid – en tid av många förändringar, men där verksamhetsstödet hela tiden har utvecklats. Helena, vi kommer minnas din energi och framåtanda och vet att den kommer till god nytta på UF.

 

Slutligen gällande rekrytering av ny administrativ chef på HMV så pågår den just nu.


2019-08-29
Sidansvarig: john.a.karlsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-08-29