Göm menyn

Utlysning av SKAPA-priser 2019

Vem blir svensk mästare i innovation?

Ni kan hjälpa oss hitta Sveriges bästa kandidater till SKAPA-priserna 2019!

Inget annat innovationspris i Sverige kan mäta sig med SKAPA beträffande bredd och engagemang. Vinnare utses dels regionalt och dels nationellt och tävlingen lockar ett stort antal deltagare varje år. 

Syftet med priset är att ge stöd åt innovatörer så att deras uppfinningar och idéer kan nå marknaden samt att visa innovationers betydelse för samhällsekonomin. Bakom Stiftelsen SKAPA står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket.

Totalt omfattar prissumman över en miljon kronor.

Den regionala länsjuryansvariga skapar tillsammans med de regionala Almi-bolagen, lokala uppfinnarföreningar och andra, i varje län, en regional jury som utser 24 länsvinnare för SKAPA-priset och 24 länsvinnare för SKAPA-talang för unga innovatörer. Alla länsvinnare får 10 000 kronor var. Till detta kommer de prissummor som man eventuellt kan få på regional nivå. Samtliga länsvinnare får diplom och går vidare till den stora nationella finalen. Stockholms län, Skåne län och Västra Götalands län utser två plus två pristagare vardera.

Urvalet sker i två steg, länsvis och nationellt.

Länsvinnarna presenteras på Stockholmsmässan i Stockholm den 14 november 2019. De nationella priserna delas ut på SKAPA Innovationsgala på kvällen den 14 november i Stockholm.

De sökande får dessutom ofta stor uppmärksamhet i massmedia både regionalt och nationellt.

Även i år planerar vi för länsvisa prisutdelningar av länspriserna.

Ansökningar ska göras, senast den 23 april 2019, på stiftelsens hemsida, www.stiftelsenskapa.se/ansökan.

 

I år delar stiftelsen också ut ett nationellt pris, SKAPA-förebild till minne av Leffe Smith, på 100 000 kr till en person som är en förebild och som bidragit starkt till en framgångsrik kommersialiserad innovation men som inte är entreprenören. Nominering/ansökan på hemsidan.

Från Stiftelsen SKAPA uppskattar vi att ni informerar om denna tävling.

Vi bifogar affisch (som kan skrivas ut i A3 eller A4 format och anslås), informationsblad (att skrivas ut och delas ut) och pressmeddelande (som skickades ut 26 februari) och uppskattar om ni kan försöka få lokalpressen att skriva något.

Ni är även välkomna att länka till vår hemsida www.stiftelsenskapa.se

Har ni frågor kan ni kontakta projektledaren Bo Hallgren (projektledare@skapapriset.se), 070-665 04 83.


2019-03-06
Sidansvarig: john.a.karlsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-03-06