Göm menyn

Nu koras Linköpingsskolornas smartaste uppfinnare

En smart tallrik för minglare var förra årets bästa uppfinning av Linköpings femteklassare. Vilken klurig konstruktion ska ta hem priset i år? Det avslöjas på onsdag på Tekniska Högskolan vid LiU.

Uppfinnartävlingen för elever i klass 5 i Linköpings skolor börjar bli en klassiker. I årets upplaga har 21 klasser från 15 skolor lämnat in totalt 321 ritningar på alla möjliga och omöjliga innovationer.

Deltagarna samlas på Campus Valla för att få veta vilka sex som utsetts som vinnare. Första pris är en resa till Liseberg för hela vinnarens klass.

- Syftet med tävlingen är att ta vara på elevernas intresse för naturvetenskap och teknik, säger arrangören Johan Dahlman, själv blivande gymnasielärare i naturkunskap, matematik och fysik.

Onsdag 9 april kl 9.00 framträder juryn – forskarna Maria Bolin, Johan Hedbrant, och Simin Nadj-Tehrani – för att kora årets pristagare. Därefter är det dags för alla deltagare att dra på sig labbrockar och sätta igång diverse experiment.

Journalister är välkomna till en festlig prisutdelning i Hörsal Planck, Fysikhuset, Linköpings universitet Campus Valla.

Kontakt:

Ann-Kristine Järrendahl, informatör vid Tekniska fakultetskansliet, 013-282840, annja@tfk.liu.se

Johan Dahlman, 0706-857101, johda713@student.liu.se


2008-04-07
Sidansvarig: webbredaktionen@info.liu.se
Senast uppdaterad: 2009-10-14