Göm menyn

Europas hetaste startupföretag kommer från LiU

Företaget AnSyn AB, en avknoppning från Linköpings universitet och ett av bolagen i företagsinkubatorn LEAD, vann utmärkelsen som Europas mest lovande startup inom mikroelektronik. AnSyn vann priset i tuff internationell konkurrens på SAME-mässan i Nice där juryn bestod av representanter för bl a Texas Instrument, Cadence Design Systems, Esterel Technologies och Infineon Technologies – alla mycket stora aktörer på den globala mikroelektronikmarknaden.

AnSyn var det enda svenska företag som var nominerat till den internationella SAME-mässans (Sophia Antipolis MicroElectronics Association) utmärkelse. Mässan arrangeras för tionde året i rad och är en internationell mötesplats för företag inom mikroelektronikbranschen. Juryn motiverade sitt beslut med att AnSyns lösning adresserar ett tydligt problemområde för branschen och innebär en stor potential för företagets framtida utveckling.

”Vi ser detta som ett tydligt bevis på att vår teknologi löser flera av de stora problem som tillverkare av analog elektronik står inför”, säger Emil Hjalmarson, teknikchef på AnSyn.

Juryns ordförande Yves Leduc från Texas Instruments spår att AnSyn går en mycket spännande framtid till mötes då det finns ett tydligt marknadsbehov att fylla och stora möjligheter att uppnå god lönsamhet inom det aktuella segmentet.

”Utmärkelsen är ett viktigt kvitto för oss eftersom vi står inför en stark expansion den närmaste framtiden. Vi arbetar med flera större aktörer i branschen och under det kommande året är målet att accelerera utvecklingen, bland annat genom tillförsel av externt kapital”, säger AnSyns VD Robert Hägglund.

AnSyn är ett företag kopplat till företagsinkubatorn LEAD (LiU Entrepreneurship and Development), tidigare i höstas uppmärksammat som den nya Superinkubatorn. För LEAD är beskedet om utmärkelsen mycket glädjande.

”Det här är ett tydligt exempel på att våra bolag är framgångsrika på den internationella arenan och att våra utvecklingsprocesser ger dem framgång”, säger Christian Berger, VD för LEAD.

Kontakt:

Robert Hägglund VD AnSyn, Tel: 0707-50 92 30

Christian Berger VD LEAD, Tel: 0708-77 04 09

Om AnSyn: AnSyn utvecklar och säljer programvara för automatiserad dimensionering av integrerad analog elektronik. Med hjälp av programvaran kan moment som idag utförs manuellt automatiseras samtidigt som produktionsutfall och prestanda förbättras. Företaget är en avknoppning från forskning vid Linköpings universitet. www.ansyn.com

Om LEAD: LEAD är ett resultat av sammanslagningen mellan Mjärdevi Business Incubator och företagsinkubatorn vid Norrköping Science Park. Sedan halvårsskiftet 2007 drivs vår verksamhet som en juridisk enhet med två fysiska siter – en i Mjärdevi Science Park och en i Norrköping Science Park. Syftet med verksamheten är att stötta utvecklingen av innovativa, unika och tillväxtorienterade bolag genom en strukturerad process och anpassad coaching. Verksamheten ägs av Linköpings universitet och finansieras därutöver av Norrköpings- respektive Linköpings kommun samt Innovationsbron. I dagsläget stöttar verksamheten 20 bolag. www.leadincubator.se

Mer information om SAME-mässan: www.same-conference.org


2007-10-10
Sidansvarig: webbredaktionen@info.liu.se
Senast uppdaterad: 2009-10-14