Göm menyn

Reportage 2014 - 2015

radiomik i närbild

Radio Skvallertorget satsade på Musikhjälpen

Studentengagemanget för Musikhjälpen var närmast otroligt. Studentradion i Norrköping, Radio Skvallertorget, var med bland alla initiativ för att dra in pengar till klimatflyktingar.

Scenbild: bara ben och händer med diplom

Examenshögtid för Malmstensstudenter

Fjorton diplomander från Carl Malmsten Furniture Studies fick sina diplom på skolans årliga examenshögtid förra veckan. Lokalvalet var mycket passande – Stockholms konserthus, där flera av möblerna ritats av Carl Malmsten själv. (2015-12-14)

Björn-Ola Linnér med lurar i radiostudion

Ingen ska behöva fly undan klimatet

Professor Björn-Ola Linnér tog plats i radiostudion som Musikhjälpens klimatexpert redan när Musikhjälpen avslöjade årets tema och blev överraskad över lyssnarnas gensvar. (2015-12-11)

Bubbel kakor och blås

Ada lyser i B huset

Med klang och jubel från LiTHe Blås inleddes firandet av Ada Lovelace 200-åriga födelsedag vid Institutionen för datatvetenskap. En tapet avtäcktes i B-huset, Campus Valla, till minnet av världens första datorprogrammerare. (2015-12-10)

Bild på prof. Per Aspenberg

USA-företag styrde forskarmöte

Ortopediprofessorn Per Aspenberg trodde att han var inbjuden till ett akademiskt möte med världens främsta forskare inom osteoporos, benskörhet. Väl på plats vid Genèvesjöns strand fick han veta att ett amerikanskt företag låg bakom.

Pepparkakshus

Pepparkakebuset 2015

Pepparkaksbuset 2015 hade Världens underverk som tema. Alla tävlingspengar gick till UNHCR.
(2015-12-07)

Verkstad: händer, robotdelar, verktyg med mera

FIA fixade robotfest

Föreningen för Intelligenta Autonoma System bjöd på robotfest när det för första gången var dags för Robotkampen i Linköping. 12 lag i alla åldrar kämpade om att bygga bästa legoroboten. (2015-12-01)

Glada miner på inspirationsdag

Inspirationsdag för tjejer

Datateknologföreningen Donna vill att fler tjejer ska få upp ögonen för hur spännande och kul det kan vara att gå på data- och it-utbildningar. De tog saken i egna händer och bjöd in till en inspirationsdag.

SKÖN repeterar. Foto: Rebecca Havedal.

En SKÖN julkrock

En krock mellan traditionella julsånger och studentikost spex. Så beskriver studentkören SKÖN sin julkonsert ”En SKÖN julkrock”. (2015-11-27)

Bild: David Wärn, vinnare i mattetävlingen

Mattefinal på LiU

Final i mattetävling för gymnasister utspelade sig på LiU i helgen. 21 mattekunniga gymnasieelever kom till LiU för finalskrivning i Skolornas matematiktävling. (2015-11-24)

Camilla Lindquist vid bassängkanten

LiU-student blev ”Årets eldsjäl inom studentidrott”

I lördags delade Sveriges Akademiska Idrottsförbund ut priset ”Årets eldsjäl inom studentidrott”. Utmärkelsen gick till Camilla Lindquist, student vid LiU. (2015-11-24)

Bild: Sinkholeparty 2014. Foto: Hanna Söderquist

Till minne av slukhålet

På fredag är det dags för ett udda inslag i Linköpings studentliv. Det är minnesfest för det slukhål som uppstod på Campus Valla förra året. Intresset är minst lika stort som i fjol.(2015-11-20)

Bild: Genrep Holgerspexet.

Ett asabra spex

Brynhilde och draken – ett asabra spex, har premiär den 21 november. LiU-Nytts fotograf var med på en repetition. (2015-11-17)

Kajsa Andersson

Reflektion viktig i intensiv skolvardag

Efter femton år hoppade hon av det akademiska livet och blev rektor på Skäggetorpsskolan i Linköping.
”Jag kan sakna ett reflekterande tänkesätt i skolan”, säger Kajsa Andersson, en av årets alumner. (2015-11-09)

Mihai Aldén

Mihai Aldén – Oscarsvinnare och en av årets alumner

Mihai Aldén har sitt drömjobb i Los Angeles, kan ståta med en teknisk Oscar och att vara utsedd till en av årets alumner.
(2015-11-11)

Bild: Mobiletelefon med appen Jodel.

Jodel skapar gemenskap

Mobilapplikationen Jodel har växt sig stark bland LiU:s studenter. Appen används inte enbart i ett underhållande syfte – studenterna upplever också att Jodel fyller en funktion i deras vardag.(2015-11-16)

Zou Cairong och Helen Dannetun

De 40 åren firades med Jubileumskonferens

När LiU:s rektor bjöd in till jubileumskonferens i Campus Norrköping blev det en dag fylld av vetenskap, nya lärdomar, mycket glädje och många möten.

Årets alumner 2015 med diplom

”Ett jättegarv varje dag är ett måste”

Att ha roligt på jobbet är en gemensam nämnare för Årets alumner: Mihai Aldén, Oscarsbelönad utvecklare på Dreamworks Animation i Los Angeles, och Kajsa Andersson, prisbelönt rektor för Skäggetorpsskolan.

Simon Larssons instrument i närbild

Jubileumskonsert för jazzigt storband

Lusen Big Band firar 30 år med jubileumskonsert på Sagateatern den 14/11. Så vilka är egentligen LiU:s jazzigaste orkestermedlemmar? LiU-nytt hängde med på ett rep. (2015-11-03)

Bild: Martin Dackling, postdoktor i kulturhistoria.

Land-läsare hjälper LiU-forskare

Hur gör en kulturhistoriker som saknar skriftliga källor? Jo, man vänder sig till tidningen Land. Och får överraskande stor respons. Nästa år kommer boken om syskonjordbruk, en ägarform som nu dött ut. (2015-10-16)

Katja Hvenmark-Nilsson

Balanskonstnär i New York

Ett år i New York ledde till att gymnasieläraren Katja Hvenmark-Nilsson kom hem med två bokmanus och en levd dröm. ”Det gick ju lika bra att sitta där och skriva som någon annanstans”. (2015-10-14)

Charlotte Lundgren vid trappa i Keyhuset. Underifrånperspektiv.

När orden inte räcker till

Tränare, elitryttare och häst. Kommunikation mellan tre parter där bara två parter talar samma språk. Det är en situation som intresserar kommunikationsforskaren Charlotte Lundgren. (2015-09-07)

Publikhav på Kalasmottagningen. Rött ljus.

Mässvimmel och Kalasyra

Kalasmottagning 2015 för att välkomna nya LiU-studenter. En eftermiddag och kväll fylld med förenings- och företagsmässa, musik, umgänge och fest. I år med dj-duon Galantis på scen. (2015-09-03)

injicering i arm

"Oacceptabelt att inte ge missbrukare rätt sjukvård"

Trots allt större kunskap om alkohol- och drogmissbruk som en beroendesjukdom så får de som drabbas nästan aldrig modern behandling av sjukvården. Obegripligt och oändligt sorgligt, tycker Markus Heilig, psykiater och världsledande beroendeforskare.(2015-08-18)

Mitt i kören. Joel Strand sjunger.

Chorus Lin ger vardagen balans

Andratenoren Joel Strand kan sällan låta bli att gå nynnande från en repetition med kören Chorus Lin. Musiken ger studievardagen balans. (2015-05-27)

Lagerkrans på!

Stiligt och extra stort på installations- och promotionshögtiden 2015

Sällan har staden skådat så många lagerkransar och hattar på en gång. Den mest prestigefyllda akademiska högtiden – doktorspromotion och professorsinstallation – hölls 23 maj i Crusellhallen, Konsert & kongress i Linköping. (2015-05-26)

Rektor Helen Dannetun avtäcker första skylten vid receptionen på Campus Valla

Fanfar för ny profil

Efter drygt två års varumärkesarbete presenterades det som kanske syns mest utåt – den nya grafiska profilen – över hela universitet. (2015-05-21)

Del av affisch till utställningen

Kreativ mångfald på examensutställning

Nytt av skrot, experimentellt silversmide, perfektionistiska träverktyg, het kläddesign, tygtryck, keramik och textil. Sistaårsstudenterna i slöjd, hantverk och design visar en kreativ mångfald på Östergötlands länsmuseum.

LiU 40 år firade med tårta i kårtegen

Barnsligt kul på SOF 2015

Det är tur att Studentorkesterfestivalen inte hålls i Gränna som man tänkte i tidernas begynnelse. Då hade det blivit trångt, i alla fall för Kårtegen i 2015 års upplaga. (2015-05-18)

Deltagare i Career talks.

Allt kan hända efter LiU

Våga ta de chanser som kommer, vårda vännerna från studietiden och ta det lugnt. Det var några av råden till studenter från de tre alumner som medverkade i årets Career talks den 7 maj. (2015-05-08)

Gruppen på domvisning, Visualiseringsceter C

Astronauter till rymden via Norrköping

Erfarna astronauter som låter sig imponeras av att titta på rymdbilder? Ja, på Visualiseringscenter C vid Campus Norrköping är det möjligt. (2015-04-29)

En ung Tage Danielsson i radiostudion

Hommage till Tage

Specialbeställd festmusik med en hyllning till Tage Danielsson. LiU jubilerar med ett nytt, fräscht tonspråk vid årets promotion och ett uruppförande vid festkonserten. (2015-04-28)

Eugene Grasevics visar upp midsommarstång

Internationell fläkt över LiU

Trångt, roligt och massor av mat. LiU:s internationella studenter hade inte sparat på ansträngningarna när de visade upp sina hemländer, regioner och kulturer på International Day.(2015-04-10)

Parakrobatik. Deltagare balanserar på varandras fötter.

Läskigt kul med cirkus

Det blev inte många som hade fötterna kvar i backen när LiU-studenterna bjöd till Jongleringskonvent med akrobatikworkshops under påsken. (2015-04-08)

Tankställe för biogas

Tema biogas på lunchföreläsning

Studentföreningen Navitas bjöd in till lunchföreläsning om biogasproduktionen igår, idag och imorgon. Och studenterna hade en massa frågor att ställa till föreläsarna från Tekniska Verken. (2015-03-31)

Deltagare på Medieteknikdagarna

Studenter möter företag på Medieteknikdagarna

Företagsmässa, inspirerande föreläsningar och stor bankett. Det är några av sakerna som väntar då Medieteknikdagarna (MTD) arrangeras på Campus Norrköping mellan den 25 och 26 mars.(2015-03-19)

Sara Magnusson, porträtt

Supertalang, upptäckare och framtida ledare

Sara Magnusson Magnusson Magnusson är tjejen som aldrig får nog. Hon läser industriell ekonomi, sitter i styrelsen för Sveriges Ingenjörer och driver eget företag. Snart väntar nya äventyr i Guatemala och MIT Global Startup Workshop. (2015-03-16)

Pauline utanför Keyhuset

Peppade pedagoglusten med rebellisk kurs

Allt detta gnäll på skolan! Och yrkesvalet till lärare som ofta måste försvaras. Lärarstudenten Pauline Edwardson hämtade kraft hos Rebel Learners. (2015-02-25)

Bara Nils Isacssons ögon syns bakom en bokhög

Lust att lära

Ständigt vidgad vetgirighet. Varje kunskapslucka blir en utmaning som Nils Isacsson, psykologstudent, bara måste anta. Som bäst blir lärandet, med nya upptäcker av mening och sammanhang, självbelönande. (2015-02-10)

Filminspåelning i Industrilandskapet

KSM-studenter satsar allt på filmen

Är det rätt att följa sin dröm även om man vet att vägen fram blir tuff?
Frågar man Isac Hermansson, Martin Jacobsson Andersson, Ola Almén och Tobias Sundberg blir svaret tveklöst ja. (2015-02-02)

Klara Friman

Från LiU till solidarisk ekonomi i Managua

I somras tog Klara Friman sin examen som civilingenjör design och produktutveckling, fram till mitten av mars i år arbetar hon som We Effect-praktikant i Nicaraguas huvudstad Managua. (2015-01-28)

En tallrik med insektsmat

Vad blir det för mat - i framtiden?

Kanske proteinkorv med gräshoppa? Algsallad med myrägg? Sex KSM-studenter bestämde sig för att ta reda på vad det kan bli för mat i framtiden och bjöd besökarna i ett köpcentrum på en framtida nyårssupé. (2015-01-22)

Kårallen speglas i A-husets fönster

Hektisk vardag för kårordförande

Att Consensus, LinTek och StuFF är universitetets studentkårer känner många till. Vad de gör har däremot färre koll på. Några som vet är Karin Jerner, Niclas Olsson och Johan Wester som alla är kårordföranden.(2015-01-12)

Anna Öst

Med skräckblandad förtjusning

En domfilm för Visualiseringscenter blev avstampet för startup-bolaget Ixel, som nu jobbar med virtuella miljöer där besökare blir helt omslutna av bild och ljud. (2015-01-07)

tomtar på corson

Laddat för jul!

Sällan har väl studenterna gått in för julen som i år. Julmarknader, pepparkakor och pynt. Dussinet julkonserter, luciatåg och luciaupptåg - till och med med robotar. (2014-12-18)

Keramikmålning i Sydafrika

Vill bidra till utsatta människors försörjning

Att tjäna pengar på sin företagsidé är inte grejen för möbelformgivarna Mattias Rask och Tor Palm. Genom samarbete med hantverkare över världen vill de skapa lokala jobb och utveckla sitt eget kunnande. (2014-12-22)

Elina Rönnberg visar avancerade beräkningar

Schemaverktyg gör skillnad i vården

Företagsidén började som ett exjobb i optimeringslära. Nu upptäcker alltfler företaget Schemagi som utvecklat ett verktyg som både ökar vårdens kvalitet och de anställdas trivsel. (2014-12-17)

Studentfest vid slukhålet utanför Kårallen

Slukhålstaggat!

Vad allt kan inte ett brott på en avloppsledning inspirera till? Ett spontant Sinkhole Party till exempel. Civilingenjörsstudenten Marcus Odlander fixade snabbt eventet via facebook och på fredagskvällen hängde hundratals nyfikna vid kravallstaketen utanför Kårallen. (2014-12-01)

Staffan Ek Finnkampen 2012. Foto: Peter Holgersson.

Framgångsrik höst för LiU-Elitidrott

SM-guld, Finnkampseger och VM-medaljer. Ja, att det varit en framgångsrik höst för universitetets idrottande studenter råder det ingen tvekan om. Kanske stavas en av framgångsfaktorerna LiU-Elitidrott. (2014-11-29)

Halloween på Experimentfabriken

Halloweentema på Experimentfabriken

Närmare 30 barn och föräldrar deltog i den kreativa workshopen om Halloween för att inspirera barn i naturvetenskap och teknik på CreActive i Mjärdevi. (2014-11-05)

Fredrik Löfgren med en robot

Tävlar i robotik

- Det är mycket mer motiverande att ”plugga” till en tävling än till en tenta, säger Fredrik Löfgren, LiU-student som tävlar i robotik och nu också arrangerar tävlingen RoboCup Junior. (2014-11-04)

röd flugsvamp, hatt

Myter och sanningar om droger på Pop-veckan

Åt vikingarna flugsvamp? Är rött vin välgörande? Karin Persson, docent i farmakologi, tog upp myter och sanningar om droger på Populärvetenskapliga veckans sista dag. (2014-10-27)

Prins Daniels besök på LiU

Kunglig glans

Två dagar med kunglig glans drabbade universitetet förra veckan då kronprinsessan Victoria besökte Visualiseringscenter och prins Daniel pratade entreprenörskap med studenter. (2014-10-22)

Besökare tittar på tekniskt experiment

En vecka för nyfikna

Hur fungerar ett EKG? Hur var livet för stormaktstidens soldater? Och hur hör bananflugor och Alzheimers egentligen ihop? Om det och mycket annat kunde man lära sig på årets Populärvetenskapliga vecka. (2014-10-22)

Glada elevr från Ekholmsskolan

Roligare teknikundervidning i 3D

Kan teknikundervisningen bli roligare i skolan om eleverna har tillgång till en 3D-skrivare? Det är en fråga som sex blivande civilingenjörer just nu vill ha få reda på. De bjöd in en klass från Ekholmsskolan. (2014-10-07)

Tjej som stäcker fram armen med knuten näve mot fotograf Hanna. På hjälmen sitter skylten Övningskör

Makalös insats avgjorde trampbilsrace

Le Mans 2014 blev som vanligt en fråga om svidande prestigeförlust. För alla utom för FM-pateterna, som trampade sitt fordon till seger genom vatten och bildäckshinder. (2014-10-07)

Teresa Häll utanför Cinema

60-åring bjuder in till festival

Den 6:e oktober 1954 slog Norrköpings filmstudio upp dörrarna för första gången. Idag, 60 år senare är Flimmer alltjämt ett viktigt inslag i Norrköpings kulturliv.
KSM-aren Teresa Häll är årets producent. (2014-10-06)

Årets alumner Peter Agnefjäll och Elnaz Baghlanian med rektor Helen Dannetun

Magkänslan nyckel till framgång

Lita på magkänslan, löd rådet från Peter Agnefjäll, vd och koncernchef för IKEA, och Elnaz Baghlanian, ansvarig för Svenska PEN. De är Årets alumner och höll varsitt uppskattat föredrag när de tog emot utmärkelsen den 3 oktober. "Jag är en stolt ambassadör och tittar alltid lite extra på ett cv från LiU", sade Peter Agnefjäll. (2014-10-06)

Barn från Björnkärrsskolan

Har du jobbat på NASA? Hur startar solen? Finns det aliens?

Ett regn av frågor möter forskaren Magnus Herberthson när han besöker Björnkärrsskolan. "Låna en forskare" är en del av evenemanget Forskarfredag, då det finns möjlighet för skolor och allmänhet att få träffa forskare. (2014-10-26)

Bokmässan i Göteborg. Foto: Patrik Andersson

LiU på Bokmässan

På årets bokmässa, den 30:e i ordningen, var LiU delaktiga med egen monter och med flera forskare som föreläste på Forskartorget. En av dem var Anna Sparrman, Tema Barn, som föreläste under rubriken ” Den pedofila blicken”. (2014-09-29)

Uppvärmning inför LiU-loppet. Foto: LiU-loppet facebook

Fart från start i höstens LiU-lopp

Kvällen bjöd på strålande sol och klar himmel då höstens upplaga av LiU-loppet arrangerades för sjunde gången i ordningen, 16 september. Löptävlingen anordnas varje vår och höst av studentföreningarna och i år blev det deltagarrekord. (2014-09-19)

Juliette Ramberg de Ruyter sitter bland studenter utanför Key-huset.

Lärarexamen räcker långt utanför klassrummet

Med en färsk examen som gymnasielärare i bagaget ger sig Juliette Juliette Ramberg de Ruyter sitter bland studenter utanför Keyiväg till Dhaka. Ett traineejobb som utbildningsutvecklare lockar mer än ett svenskt klassrum. (2014-09-23)

Michael Felsberg

Fem minuter med...

...Michael Felsberg, professor i datorseende, i organisationskommittén för internationella bildanalyskonferensen ICPR som hölls nyligen samt vinnare av VOT2014.(2014-09-12)

Hund med blått leksaksben i munnen

Den underskattade hunden

Hundars kognitiva förmågor får till och med forskarna att tappa hakan. I höst utkommer Per Jensen, etologiprofessor vid LiU, med ännu en bok om hundars beteende. (2014-09-08)

Publik i väntan på Movits

Sensommarkvällen inbjöd till häftig Kalasyra

Kalasväder att slappa i framför utescenen och tjockt kalasvimmel inne på mässorna. Tioårsjubilerande Kalasmottagningen firade med allt fler studenter på plats i Saab Arena, såväl gamla rävar som nyfikna nykomlingar. Och med Movits! på scenshowen.

Jennifer Bodén, Tibias Palmér och Richard Gränzelius

Idel vinnare i Sommarmatchen

Tjugo studenter satte 16 forskningsidéer i verket under sex veckor i årets Sommarmatch. Mathias Nordvall, doktorand på IDA, fick se två av sina projektidéer ta rejäla kliv mot kommersialisering. (2014-08-26)

Fadderi

Årets nolle-p har börjat

Nu börjar sommarödsliga campus att återigen fyllas av studenter. På tisdagen var det dags för Tekniska högskolans nya studenter att traditionsenligt nollas in. (2014-08-19)

Lycklig Blåsartjej

LiTHe Blås på europeiskt segertåg

Jublande publik i EU-parlamentet och silver i holländsk Dweilmusik. LiTHe Blås och baletten Blåsyran på sommartour gjorde succé var än de drog fram. Och dessförinnan hann de föräras titeln Sveriges bästa studentorkester.(2014-08-15)

Gabriella Christoffersson blåser upp en  Kalasballong.

Mer av allt på Kalas 2014

Från symfoniorkester till Movits! på scen, ännu större uteområde med fler lokala band.
På LiU:s tionde Kalasmottagning för nya studenter kommer det att hända mer hela tiden. (2014-08-15)

Olle Abrahamsson vid konstverk i universitetsparken

Lust att lära

Eufori. Och känslan av att befinna sig on the bleeding edge. För Olle Abrahamsson är abstrakt matematik häftig utmaning – och lycka. (2014-08-11)

Johan Haglund  och Filip Celander

De skapar jobb åt sig själva

Det har inte varit svårt för första kullen civilingenjörer i energi, miljö, management att få jobb, tvärtom. Men Filip Celander och Johan Haglund vågar ta språnget och startar eget direkt efter examen. (2014-06-23)

Glada studenter som just mottagit sina gratulationsbrev

Farewell Ceremony 2014

Internationella masterstudenter vid Linköpings Universitet tog farväl av lärare, klasskamrater och livet som student på avskedsceremonin den 11 juni. (2014-06-13)

Sara Baumgarten och Matilda Nilsson

Arbetslivet lockar första kullen EMM:are

Sara Baumgarten, Matilda Nilsson och deras kurskamrater är Sveriges första civilingenjörer i energi - miljö - management, EMM, ingenjörer som vill kunna göra skillnad. (2014-05-27)

Hela scenen med professorer, doktorer och publik i bakgrunden

Brett spektrum av mänskligt vetande

– Ni utgör en viktig del av vår framtid, konstaterade rektor Helen Dannetun när hon riktade sig till de tio nya professorer, sju nya hedersdoktorer och 42 nya doktorer som hedrades vid vårens akademiska högtid. (2014-05-12)

Källargång med stora staniolklädda ventilationsrör överallt

På upptäcksfärd i Kåkenhus

Vattenkanaler där en gång Motala ström rusade rakt in i huset, ett torn med utsikt över staden. Skyddsrum från kriget som blivit byggbarack och boulebana. Campus Norrköpings huvudbyggnad, Kåkenhus, har en hel del dolda sevärdheter. (2014-05-06)

Engagerad Hans sjunger och dirigerar

Hans Lundgren tackar för sig

Efter 35 år sänker Hans Lundgren taktpinnen. Men först väntar Fine, avskedskonserten den 10 maj med 180 sångare och instrumentalister på scenen i Crusellhallen.(2014-05-06)

Sofie Lärkhammar, porträtt

Lust att lära

Alla nya insikter om vad som görs och kan göras. De ger Sofie Lärkhammar hoppfulla energikickar i studierna till civilingenjör inom miljöområdet. (2014-04-15)

Alexandra Andersson, ordförande i INUG

Gränslösa ingenjörer

Studentföreningen INUG, Ingenjörer och Naturvetare Utan Gränser, vid Linköpings universitet blir i vår en del av den nationella föreningen Ingenjörer utan gränser. (2014-04-08)

Studenter i Nepal

Hemma igen från Nepal

Nu är Johan Alsterhag och David Falk hemma igen efter sitt cykeläventyr till Nepal.De åkte i augusti förra året för att stötta ett flickhem i Nepal och för att få utlopp för sin äventyrslusta. (2014-03-27)

Flygsimulator

Ett lyft för flyg- och miljö

Kalla och varma strömmar flyter galant genom gasturbinen på skärmen. När Jörg Schminder lägger till en störning påverkas flödet direkt. En ny flygmotor- och gasturbinsimulator har tagit plats i A-huset. (2014-03-05)

Patrik Jutterström på ett studentfik

BrandVisors, en ny brygga mellan studenter och företag

Rätt jobb och rätt student. Nya studentföreningen BrandVisors vill underlätta kontakterna. Det ska kännas naturligt för företag att ha kontakt med studenter, menar Patrik Jutterström. (2014-03-03)

Kåkenhus i Norrköping. Foto: Peter Karlsson

Stor kraft i Lyskraft

Norrköpings kommun och LiU fortsätter att samverka i Lyskraft. Nyligen skrevs ett nytt avtal under, det femte i ordningen. Nu tar andra efter modellen men när det hela startade var man tvärförst i hela Sverige. (2014-02-24)

Examensarbeten väger tungt

Kick och kontroll när UKÄ sätter betyg

En viss oro sprider sig när universitetens utbildningar ska få sina betyg enligt UKÄ:s nya modell. Gunvor Larsson Abbad, psykologprogrammet, och Ulf Nilsson, Tekniska högskolans dekanus, har lite olika syn på processen.(2014-02-24)

Skådespelare sminkas för Linköpings studentspex

Spex om stjärnornas intrig

Dekor, mat, PR, kostym, smink, manus, skådespelare, orkester och åtskilliga fler – Linköpings studentspex sysselsätter mängder av ansvarsgrupper till årets föreställning. För 33:e året i rad sätter de upp sitt spex som pågår till den 22 februari.(2014-02-13)

Niklas Selander

Fem minuter med Niklas Selander ...

... som är ny vd för Kårservice.
Vad fick dig att söka just den tjänsten?
(2014-02-10)

Ida Nordström

Lärarstudent i Singapore

Några minuter med blivande gymnasieläraren Ida Nordström som nyligen kommit hem efter en utbytestermin i Singapore. (2014-01-22)

Anna Asratian

Prisad student

Några minuter med Anna Asratian som läser en masterutbildning i medicinsk biologi och som fått en förtjänstmedalj av Hälsouniversitetet.(2014-01-15)

Hybridbil

Fjärde året gillt för hybridbilen

Nu är den äntligen klar, besiktigad och godkänd att tas i trafik: fyra år och lika många årskullar studenter har klurat och byggt. Resultatet är en SmartCar från 1999 ombyggd till en full fungerande elhybrid. (2014-01-08)

Bärare på Kilimanjaro

Dokumentär om bärarna på Kilimanjaro

Fyra LiU-studenter reste till Kilimanjaro för att göra en dokumentärfilm om bärarna vid berget. Det blev en dramatisk strapats och de var nära att kastas ut ur landet. (2014-01-10)

Desireé Ljungcrantz

Fem minuter med Desireé Ljungcrantz,

… genusdoktorand som fick närmare tusen personer gå i fackeltåg mot rasism i Norrköping.
(2014-01-09)

Kajsa Kairento och Anna Tegenfeldt

De har grönt bälte i kvalitet

Kajsa och Anna har liksom Sergio, Gustavo och ytterligare tjugosex studenter erövrat grönt bälte i kvalitetsmetoden Six Sigma. De har kompetens att driva kvalificerat förändringsarbete i industrin. (2013-12-20)


Sidansvarig: webbredaktionen@info.liu.se
Senast uppdaterad: 2021-12-17