Alumner på supertalanglista
Sex personer med LiU-bakgrund finns med bland årets 101 supertalanger på tidningen Veckans Affärers lista.
Tre av dem återfinns under rubriken Karriäristerna. Peder Osterkamp (bilden) på plats 25 är kommersiell chef på tågbolaget MTR Express. Han har läst till civilingenjör i industriell ekonomi med internationell inriktning vid LiU.
Molly Söderström Högling har plats 32 på listan över Sveriges mest begåvade karriärister just nu. Hon har läst internationella civilekonomprogrammet vid LiU och är utvecklingschef på Envirotainer, ett ledande företag inom transporter för temperaturkänsliga läkemedel som vaccin, insulin och blodplasma.
Ali Bouzeid på plats 33 har inte ens hunnit bli alumn utan är i slutet av sin utbildning i industriell ekonomi vid LiU. Samtidigt arbetar han som vd-assistent på DHL i Schweiz.
Niels Bosma har plats 9 under rubriken Entreprenörerna. Han är grundare och head of growth på crowdfundingplattformen Tessin där man kan direktinvestera i hyresbostäder och andra fastighetsprojekt. Niels är även ideellt engagerad i Kodcentrum som främjar intresset för programmering hos barn och unga. Han har läst datavetenskap vid LiU.
På plats 6 bland Samhällsbyggarna finns Therese Sjöberg. Hon har läst sjuksköterskeprogrammet vid LiU och är nu en av vårdens innovatörer. Hon är projektledare på Innovationsplatsen vid Karolinska universitetssjukhuset och har bland annat arbetat med Barncancerappen – en app med lättillgänglig information för barn med cancer och deras anhöriga.
I kategorin Finansfolket syns också en LiU-alumn, på plats 7. Det är Christer Magnergård, ekonom från LiU och Head of Equities Sweden på DNB, en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring. Christer Magnergård är själv expert på verkstadssektorn där han är rankad topp tio-analytiker i Sverige.
Läs mer om 2017 års supertalanger på Veckans Affärers webbplats
Foto Peder Osterkamp: MTR Express
Lika intresserade
Heligt maktlustspel
Snart är det premiär på Påvarna och troföljden. Men utan ljus blir det inte mycket till studentspex.
Akademisk bojkott mot USA
Riskfylld perfektionism
social hållbarhet
Kritiserar socialstyrelsen
träffade ÖB
klimatvänligare bränsle
äger rockscenen
när forskare möter sårbarhet
Malin Thor Tureby var key note-talare på internationell konferens om oral history.
spelkurs gav AF-pris
LinTek på Nobelfest
Kårordförande för LinTek, Erik Claesson, var med i fanborgen på årets Nobelfestligheter.
Ger studenter ny bild av afrika
global mediahit
Hälsa som religion
Svart i Sverige
sista filmen
Revolutionerande ordvrängeri
Upprättelse för vanvård
succé för Master i migration
Följ LiU-nytt
Notiser
Nu kan du åka med i framtidens bussar
Nu börjar Linköpings första självkörande buss att rulla på Campus Valla. Från och med idag finns möjligheten att åka med i detta rullande forskningsprojekt.
Här rullar forskningen fram
För fem år sedan skrev LiU och VTI under ett strategiskt samarbetsavtal. Nu rullar de självkörande bussarna på Campus Valla – projektet ELIN är ett konkret och synligt resultat av avtalet.
Klimatmecka under en vecka för LiU-forskare
FN:s klimatkonferens är igång och har samlat världens länder. Bland nästan 30 000 delegater finns också två forskare från Linköpings universitet.
Tre LiU-forskare blir Wallenberg Academy Fellows
Tre LiU-forskare, Emil Björnson, Magnus Jonsson och Marcin Szczot, har utsetts till Wallenberg Academy Fellows. Genom femåriga forskningsanslag från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse ges unga forskare möjlighet att göra viktiga vetenskapliga genombrott.
Trådlös kommunikation på metervara
Är det dålig täckning för mobilerna? Köp då några meter radioremsa och sätt upp den där den inte syns. Forskare vid LiU och Ericsson har tillsammans tagit fram en patenterad teknik som kommer att göra detta möjligt; antenner på metervara.
Kastrering av män byggde på kunskap om kvinnans kropp
För män med prostataproblem var kastrering länge en behandlingsmetod. Men besluten om kastrering i början av 1900 grundade sig i att man trodde att mannens prostata motsvarade kvinnans livmoder. En ny avhandling från Linköpings universitet vänder på föreställningen om mannen som norm i medicinhistorien.
Kan idrott för tjejer bidra till bättre integration?
Kan satsningar på idrott riktade speciellt till tjejer i utsatta bostadsområden bidra till minskad segregation? Det ska Magnus Dahlstedt, professor i socialt arbete, undersöka i ett nytt forskningsprojekt.
Sidansvarig:
webbredaktionen@info.liu.se
Senast uppdaterad: 2019-12-06