Trio får förtjänstmedalj
Anna-Lena Eriksson Gustavsson, Hans Lundgren och Gun Mannervik får ta emot universitetets förtjänstmedalj vid promotionshögtiden på lördag.
Universitetslektor Anna-Lena Eriksson Gustavsson har lång erfarenhet av undervisning, handledning och programansvar inom såväl lärarutbildningen som specialpedagogiska påbyggnadsutbildningar. Hon var ansvarig för att utveckla 2001 års lärarprogram och ansvarig för ansökan om examensrätt för specialpedagogexamen, vilket tilldelades Linköpings universitet 2005. Från 2008 var Anna-Lena Eriksson Gustavsson även programansvarig för Speciallärarprogrammet och ingick 2014 i Universitetskanslerämbetets expertgrupp för utvärdering av dessa utbildningar.
Universitetets tidigare director musices Hans Lundgren har under lång tid verkat till gagn för Linköpings universitet. Som universitetets övermarskalk mellan 1986 och 2007 ledde han ett stort antal promotionsceremonier och professors- och rektorsinstallationer. I sin roll som universitetets director musices 1993-2014 etablerade han tre ensembler till en hög konstnärlig nivå. Han har i sin musikaliska verksamhet fungerat som en betydelsefull ambassadör för Linköpings universitet, såväl nationellt som internationellt. Ett stort antal turnéer inom landet med universitetets körer har gett Hans Lundgren en unik position i svenskt körliv i allmänhet och i den akademiska körtraditionen i synnerhet.
Gun Mannervik har tjänstgjort som sekreterare åt fem rektorer och två t.f. rektorer vid Linköpings universitet. Med professionalitet, lojalitet, uthållighet och stor förmåga att hålla många bollar i luften har hon smidigt anpassat sig till de olika rektorernas arbetssätt – utan att någonsin tumma på integriteten. Det ställs stora förväntningar på en universitetsrektor och Gun Mannervik har gett en rad rektorer stöd i att möta dessa förväntningar på bästa sätt.
Förtjänstmedaljen är universitetets högsta utmärkelse och tilldelas enskilda personer inom och utom Linköpings universitet. Mottagare av förtjänstmedaljen utses av universitetets rektor.
Lika intresserade
Heligt maktlustspel
Snart är det premiär på Påvarna och troföljden. Men utan ljus blir det inte mycket till studentspex.
Akademisk bojkott mot USA
Riskfylld perfektionism
social hållbarhet
Kritiserar socialstyrelsen
träffade ÖB
klimatvänligare bränsle
äger rockscenen
när forskare möter sårbarhet
Malin Thor Tureby var key note-talare på internationell konferens om oral history.
spelkurs gav AF-pris
LinTek på Nobelfest
Kårordförande för LinTek, Erik Claesson, var med i fanborgen på årets Nobelfestligheter.
Ger studenter ny bild av afrika
global mediahit
Hälsa som religion
Svart i Sverige
sista filmen
Revolutionerande ordvrängeri
Upprättelse för vanvård
succé för Master i migration
Följ LiU-nytt
Notiser
Nya vägar att vässa ingenjörsutbildningen
Användandet av fysiska föremål i undervisningen och digital mätning av studenternas arbete är två sätt att utveckla framtidens ingenjörsutbildningar. Behovet av utveckling ökar i takt med att industrin förändras. Det är slutsatser i en ny doktorsavhandling vid Linköpings universitet.
Robotar underlättar återtillverkningsprocesser
Återtillverkning är ett sätt att ta tillvara på värdet hos redan tillverkade produkter. Forskare vid Linköpings universitet, LiU, har lyckats visa potentialen för automation inom reparation och återtillverkning.
Forskning på distans: Camilla Forsberg
I snart ett år har LiU:s lärare och forskare arbetat på distans, helt eller delvis. Hur är läget i dag? Vilka erfarenheter har de dragit, vilka fördelar och nackdelar kan finnas? I den här serien får åtta LiU-medarbetare berätta om sin forskning respektive undervisning.
Män hindras att ta sig in i kvinnodominerade yrken
Mäns jobbansökningar sorteras bort när de söker jobb i kvinnodominerade yrken. Svårast är det för män att få komma till intervju när de söker jobb som lokalvårdare. Det visar en studie, ledd av forskare från bland annat Linköpings universitet som publicerats i den vetenskapliga tidskriften PLOS One.
LiU-studenter vinner SM i företagsvärdering
Vad är byggkoncernen Skanska värd? Ska den som handlar i företagets aktier köpa, sälja eller behålla? Svaren på de frågorna har gjort fem
ekonomstudenter från LIU till svenska mästare i företagsvärdering.
Undervisning på distans: Mattias Ekstedt
I snart ett år har LiU:s lärare och forskare arbetat på distans, helt eller delvis. Hur är läget i dag? Vilka erfarenheter har de dragit, vilka fördelar och nackdelar kan finnas? I den här serien får åtta LiU-medarbetare berätta om sin forskning respektive undervisning.
Medicinsk teknik är en stark profil
I gränsområdet mellan teknik och medicin pågår en febril forskningsaktivitet runtom på Linköpings universitet. Tillsammans utgör det en viktig LiU-profil med goda förutsättningar att ytterligare stärkas – det framgick under en digital konferens som Institutionen för medicinsk teknik bjudit in till.
Sidansvarig:
webbredaktionen@info.liu.se
Senast uppdaterad: 2021-02-26