Göm menyn

Guld och brons för LiU:s futsalspelare

I helgen gick årets upplaga av Student-SM i futsal av stapeln i Göteborg och LiU AIF fick kliva upp på prispallen. Damlaget kan efter helgens prestation titulera sig som svenska mästare medan herrlaget kammade hem bronsmedaljen.

Vinnande lag LiU AiF

Linköping Universitets Akademiska Idrottsförening engagerar cirka 300 studenter. Föreningen stöttas av universitetet vilket gör att föreningen kan delta i tävlingar, som helgens Student-SM i futsal (mer känt som inomhusfotboll). Jonathan Eriksson, föreningens IT- och kommunikationsansvarig, delar med sig av sina känslor från helgen:

Grattis till vinsten! Vad betyder en sådan här framgångshelg för er?
- Det betyder väldigt mycket både för föreningen i sin helhet och för våra fotbollslag. Dels uppmärksammas vi vilket kan leda till att fler spelare söker sig till föreningen. Dels är det ett kvitto på att vi gör något bra resultatmässigt men det är också ett kvitto på att vi har roligt ihop. Jag tror också att helgens framgångar kommer stimulera de andra sporterna inom föreningen. Exempelvis kan den här vinsten kanske tagga föreningens basketlag att åka iväg på deras Student-SM.

Hur firade ni?
- Det var relativt lugna puckar, vi var ganska trötta och belåtna efter den här fullspäckade helgen. Vi firade gemensamt, hurrade och sjöng.

Beskriv känslan när damlaget tog hem guldet.
- När damlaget vann sin final sprang vi herrar in på planen och firade med dem. Vi hade precis förlorat vår semifinal och var givetvis sura över det men det gick ganska snabbt över när damerna vann. Vi kommer ihop som ett stort lag snarare än ett herrlag och ett damlag vilket är jätteroligt. Det var dubbel lycka.

Hur är det att representera sitt universitet?
- Jag tycker det är jätteroligt. Det blir lite prestige, det ska jag villigt erkänna. När vi möter andra universitet är det klart att vi tänker: ”Nu ska vi visa att vi är det bästa universitetet”. Det blir en rolig stimulans.

Hur är det att träffa andra universitet?
- Det är ju trots allt ett tävlingssammanhang så under matcherna kan det såklart bli heta känslor. Men man får också en personlig kontakt med andra spelare eftersom man även utanför matcherna får chans att träffa studenterna från de andra universiteten.

Hur ser resten av säsongen ut för er i föreningen?
- För fotbollslagen blev helgen ett slags uppstartsmoment så framöver kommer vi rulla på med träningar innan vi drar igång ordentligt i januari. Innebandyn är i full gång, tennisen har precis hållit i ett klubbmästerskap och simningen ska framöver iväg på SM. Handbollen har precis spelat sin första match så det är fulla muggar. Superroligt verkligen.

Varför är er förening viktig för studenterna?
- Framförallt fyller vi en viktig integrationsfunktion bland dem. Det finns inte så många olika bryggor mellan LiU:s utbildningar. Genom att vara med i föreningen träffar studenterna nya kompisar som de kanske annars inte skulle träffat, dessutom har de ett gemensamt intresse. Föreningens mål är att studenterna ska få idrotta på sina egna villkor. I ett studentlag finns det förståelse för att alla lagmedlemmar inte alla gånger kan delta eftersom studierna alltid måste gå först.

 

Bildtext: I helgens Student-SM i futsal tog LiU AIF med sig guld och brons hem till Linköping.

Text: Linda Åkerman, studentreporter
Foto: LiU AIF


2015-11-16Lika intresserade

Flickor utforskar.Flickor är lika intresserade av naturvetenskap och teknik som pojkar, visar forskarna Anders Jidesjö och Åsa Danielsson.


Heligt maktlustspel

Strålkastare, ljusbordet i bakgrundenSnart är det premiär på Påvarna och troföljden. Men utan ljus blir det inte mycket till studentspex.

 

Akademisk bojkott mot USA

Protestplakat mot Trumps inreseförbudOckså LiU-forskare har skrivit på det internationella uppropet om bojkott av vetenskapliga konferenser i USA.

 

Riskfylld perfektionism

Kvinna sminkar sigPsykologistudenter deltog som behandlare i en studie om internetbaserad kognitiv beteendeterapi vid perfektionism.

 

social hållbarhet

Stressade storstadsmänniskor på språng i StockholmSocialt värdeskapande är en faktor som allt fler företag och organisationer sätter på sin agenda. Erik Jannesson, lektor i ekonomistyrning, har just skrivit en bok om det.

 

Kritiserar socialstyrelsen

Rolf HolmqvistRolf Holmqvist är en av 17 forskare som protesterar mot riktlinjer för behandling av depression och ångest.

 

träffade ÖB

Studenter intervjuar överbefälhavare Micael Bydén. Foto: Lasse Jansson/Försvarsmakten

När studenterna på kursen i projektledning fick i uppgift att intervjua en projektledare, siktade de högt. Och fick träffa överbefälhavare Micael Bydén.

 

klimatvänligare bränsle

Jianwu Sun med kollega i labbetVatten + koldioxid + solljus = bränsle. Jianwu Sun hoppas kunna minska utsläppen av koldioxid till atmosfären.

 

äger rockscenen

Stolrader i Arbis salongFrån studenter till teaterdirektörer. Sebastian Andersson och Isak Wernhoff träffades på LiU. På ett år har de gjort Arbis i Norrköping till en succéscen.

 

när forskare möter sårbarhet

Barn i SyrienMalin Thor Tureby var key note-talare på internationell konferens om oral history.

 

spelkurs gav AF-pris

Fondtapet på IDA som Erik Berglund gjortGrattis Erik Berglund, kreativ lektor i datalogi på IDA och som är en av årets AF-pristagare.  Hur känns det?

 

LinTek på Nobelfest

Dukade bord i StadshusetKårordförande för LinTek, Erik Claesson, var med i fanborgen på årets Nobelfestligheter.

 

Ger studenter ny bild av afrika

Per-Olof HanssonPer-Olof Hansson öppnar möjligheter för lärarstudenter att på plats lära sig mer om Östafrika och globala frågor.


global mediahit

katt som jamarKatter som jamar på dialekt har fått världens media att gå i spinn. Robert Eklund, språkteknolog och kattforskare på IKK,  kan inte längre hålla räkningen på alla nedslag i media.

 

Hälsa som religion

YogagruppAtt uppnå den perfekta hälsan är västerlandets nya religion, enligt en färsk studie. En otäck utveckling, anser Barbro Wijma, en av forskarna bakom studien.
 

Svart i Sverige

Victoria KawesaHudfärg spelar roll, även i Sverige. Men många tror inte att rasism är något problem här, bara i andra länder. Det menar Victoria Kawesa, doktorand som skriver om svart feminism och vithet i Sverige.
 

sista filmen

Bild: Ung Tage Danielsson i radiostudio I universitetets arkiv finns många fina minnen. Ett av de bästa är en inspelning från humanistdagarna 1985 där Tage Danielsson framträdde för sista gången, kort innan han gick bort.

 

Revolutionerande ordvrängeri

Scenbild Holgerspexet. Lenin med röd flagga.Att skriva spexmanus är inte någon lättvindig historia. Inte ens om det handlar om ryska revolutionen.

 

Upprättelse för vanvård

Skuggor av människor mot väggJohanna Sköld, Tema Barn, var med och arrangerade en internationell workshop där forskare jämförde olika modeller för ersättning för vanvård på institution.

 

succé för Master i migration

Stefan JonssonVi har ett globalt och kritiskt perspektiv som lockar, säger Stefan Jonsson, professor på REMESO om Filfak:s första internationella masterprogram vid REMESO i Norrköping.

 

 

 

 

 

 

 

 

Följ LiU-nytt

Nyhetsbrev Nyhetsbrevet LiU-nytt

RSS Nyheternas RSS-flöde

RSS Kalendariets RSS-flöde

 

Notiser

Bränderna i Australien: ”Vi behöver skydda överlevande livsmiljöer”

Australiens unika växt- och djurliv drabbas hårt av de omfattande bränderna som pågår. Många arter som tillhör gruppen pungdjur riskerar att utrotas, om människor inte lyckas skydda det som återstår av de hotade arternas habitat.

Nytt forskningsprojekt granskar controllern

Energimyndigheten anslår 4,6 miljoner kronor till ett forskningsprojekt om controllerns roll i omställningen till hållbara energisystem. Projektet drivs vid avdelningen för företagsekonomi på LiU.

Malmstens öppnar programmet i möbeltapetsering

Efter ett tillfälligt stopp i fjol öppnar Malmstens intagningen till programmet i möbeltapetsering för höstterminen 2020. Den nygamla utbildningen har uppdaterats och ger nu större möjligheter till individuell anpassning.

Aha i stället för aj – forskning på LiU förebygger skador inom idrotten

Handbollsspelare på elitnivå deltar i forskning som bedrivs på Linköpings Universitet. Genom appen AIM-Control får forskarna, idrottsutövarna och deras tränare samt de medicinska teamen kopplade till lagen bättre koll på spelarnas mående. Målsättningen är att främja ett hållbart idrottande och minska framtida skador.

Nyupptäckt metod ger supertåliga transistorer

En ny metod att få nanotunna lager av halvledare att passa ihop har resulterat i såväl en vetenskaplig upptäckt som i utveckling en ny typ av transistorer för kraftelektronik. Resultatet, som väckt stor uppmärksamhet, är publicerat i Applied Physics Letters.

5:2 diet kan vara en metod för att minska hungerstress hos avelshöns

Dagens broilers är avlade för att ha en enorm aptit och snabbt nå slaktvikt. Avelsdjuren har samma aptit men tillåts inte växa lika fort om de ska förbli friska och fertila. Deras tillväxt hålls tillbaka genom att ge dem mindre att äta.

Samverkan försvåras av konkurrerande målsättningar

Utbildningsnivån bland invånare i Norrköpings kommun, liksom övergångstalen från gymnasiet till universitet och högskola, är lägre än i riket i stort. Samtidigt finns det en uttalat stark ambition bland Norrköpings politiker att höja dessa siffror.


Sidansvarig: webbredaktionen@info.liu.se
Senast uppdaterad: 2020-01-10