Göm menyn

Nike Hansen ...

... årets kalasgeneral. Läget? Tack, kalasbra!

Drygt en månad kvar till den stora Kalasmottagningen och Nike Hansen har slitit sig ur semesterdvalan för lite jobb på LiU.

Nike Hansen utanför Kårallen, porträttHar du koll på läget?
– Jodå. Det är faktiskt under kontroll. Vi har lämnat idéstadiet och det är nu alla planer börjar bli verklighet. Det är jätteroligt.

Jätteroligt? Något måste ändå vara mindre kul med att vara kalasgeneral …
– Ärligt talat är väl alla avtal som måste skrivas inte arbetsuppgifter jag längtar efter. Universitetet är en myndighet, då gäller upphandling. Så mycket papper! Typ 50 blanketter som måste fyllas i för varje avtal. Det tar mest energi.

– Och det är en massa avtal som måste skrivas. Beställningar av trycksaker, teknikupphandlingar av ljus och ljud, mat till alla som ska jobba under kalaset och så vidare.

Som kalasgeneral har du rätt många att basa över?
– På själva Kalaset går det år uppåt 130 funktionärer. Men jag är mest spindeln i nätet, jag har en kommitté på tio personer som är ansvariga för olika områden: scenshowen, uteområdet och efterfesten, företagsmässan och sponsring, studentmässan, tryck och PR, biljetthantering, webb och IT, personal, säkerhet. Därutöver finns också en styrgrupp med LiU, kårerna och samarbetspartners.

Det har blivit ett stort evenemang med en omslutning på sådär 1,5 miljoner. Hur känns det ansvaret?
– Som event känns Kalasmottagningen rätt trygg. Vi vet ju att det kommer folk. Till skillnad mot andra event jag jobbat med, till exempel Arvikafestivalen där jag varit med i ledningen under två år.

Som gick i konkurs. Känns inte det jobbigt?
– Jo, det är trist. Men känslan av att stå där när det pågår, se allting och tänka: det här har jag gjort! ger en riktig kick.

– Jag har också varit med i Norrköpingsgruppen för SoF, jobbat med LARM-dagarna och annat på LiU och att jobba med event ger så mycket att jag allvarligt funderar på den banan i framtiden. Just nu har jag studieuppehåll från programmet grafisk design och kommunikation.

Studenterna på Campus Norrköping brukar mangrant sluta upp på Kalasen. Hur kommer det sig?
– Det har blivit en grej för norrköpingsstudenterna. Det är många nya studenter som åker på kalas, faddrarna med. Det är väl en kul chans att få uppleva hur stort universitetet faktiskt är. Jag minns själv hur överraskad jag blev över allt som visades upp.

Vad säger du till årets nykomlingar?
– Missa inte Kalas 2011! Det finns inget annat tillfälle att få se bredden på studentlivet; alla föreningar, allt engagemang. Studentlivet är så mycket mer än studier.

Mer om Kalasmottagningen
 


Gunilla Pravitz 2011-07-25Lika intresserade

Flickor utforskar.Flickor är lika intresserade av naturvetenskap och teknik som pojkar, visar forskarna Anders Jidesjö och Åsa Danielsson.


Heligt maktlustspel

Strålkastare, ljusbordet i bakgrundenSnart är det premiär på Påvarna och troföljden. Men utan ljus blir det inte mycket till studentspex.

 

Akademisk bojkott mot USA

Protestplakat mot Trumps inreseförbudOckså LiU-forskare har skrivit på det internationella uppropet om bojkott av vetenskapliga konferenser i USA.

 

Riskfylld perfektionism

Kvinna sminkar sigPsykologistudenter deltog som behandlare i en studie om internetbaserad kognitiv beteendeterapi vid perfektionism.

 

social hållbarhet

Stressade storstadsmänniskor på språng i StockholmSocialt värdeskapande är en faktor som allt fler företag och organisationer sätter på sin agenda. Erik Jannesson, lektor i ekonomistyrning, har just skrivit en bok om det.

 

Kritiserar socialstyrelsen

Rolf HolmqvistRolf Holmqvist är en av 17 forskare som protesterar mot riktlinjer för behandling av depression och ångest.

 

träffade ÖB

Studenter intervjuar överbefälhavare Micael Bydén. Foto: Lasse Jansson/Försvarsmakten

När studenterna på kursen i projektledning fick i uppgift att intervjua en projektledare, siktade de högt. Och fick träffa överbefälhavare Micael Bydén.

 

klimatvänligare bränsle

Jianwu Sun med kollega i labbetVatten + koldioxid + solljus = bränsle. Jianwu Sun hoppas kunna minska utsläppen av koldioxid till atmosfären.

 

äger rockscenen

Stolrader i Arbis salongFrån studenter till teaterdirektörer. Sebastian Andersson och Isak Wernhoff träffades på LiU. På ett år har de gjort Arbis i Norrköping till en succéscen.

 

när forskare möter sårbarhet

Barn i SyrienMalin Thor Tureby var key note-talare på internationell konferens om oral history.

 

spelkurs gav AF-pris

Fondtapet på IDA som Erik Berglund gjortGrattis Erik Berglund, kreativ lektor i datalogi på IDA och som är en av årets AF-pristagare.  Hur känns det?

 

LinTek på Nobelfest

Dukade bord i StadshusetKårordförande för LinTek, Erik Claesson, var med i fanborgen på årets Nobelfestligheter.

 

Ger studenter ny bild av afrika

Per-Olof HanssonPer-Olof Hansson öppnar möjligheter för lärarstudenter att på plats lära sig mer om Östafrika och globala frågor.


global mediahit

katt som jamarKatter som jamar på dialekt har fått världens media att gå i spinn. Robert Eklund, språkteknolog och kattforskare på IKK,  kan inte längre hålla räkningen på alla nedslag i media.

 

Hälsa som religion

YogagruppAtt uppnå den perfekta hälsan är västerlandets nya religion, enligt en färsk studie. En otäck utveckling, anser Barbro Wijma, en av forskarna bakom studien.
 

Svart i Sverige

Victoria KawesaHudfärg spelar roll, även i Sverige. Men många tror inte att rasism är något problem här, bara i andra länder. Det menar Victoria Kawesa, doktorand som skriver om svart feminism och vithet i Sverige.
 

sista filmen

Bild: Ung Tage Danielsson i radiostudio I universitetets arkiv finns många fina minnen. Ett av de bästa är en inspelning från humanistdagarna 1985 där Tage Danielsson framträdde för sista gången, kort innan han gick bort.

 

Revolutionerande ordvrängeri

Scenbild Holgerspexet. Lenin med röd flagga.Att skriva spexmanus är inte någon lättvindig historia. Inte ens om det handlar om ryska revolutionen.

 

Upprättelse för vanvård

Skuggor av människor mot väggJohanna Sköld, Tema Barn, var med och arrangerade en internationell workshop där forskare jämförde olika modeller för ersättning för vanvård på institution.

 

succé för Master i migration

Stefan JonssonVi har ett globalt och kritiskt perspektiv som lockar, säger Stefan Jonsson, professor på REMESO om Filfak:s första internationella masterprogram vid REMESO i Norrköping.

 

 

 

 

 

 

 

 

Följ LiU-nytt

Nyhetsbrev Nyhetsbrevet LiU-nytt

RSS Nyheternas RSS-flöde

RSS Kalendariets RSS-flöde

 

Notiser

LiU rekommenderar studenter att lämna Hongkong

På grund av oroligheterna och säkerhetsläget i Hongkong rekommenderar nu Linköpings universitet studenter som befinner sig där att resa hem.

39 miljoner kronor till forskarskola

Nationella forskarskolan i naturvetenskapernas och teknikens didaktik fick i hård konkurrens 39 miljoner kronor från Vetenskapsrådet i årets utlysning till forskarskolor inom utbildningsvetenskap.

Cancerforskning får 14 miljoner kronor

Sex forskare vid LiU får sammanlagt 14 miljoner kronor från Cancerfonden i fondens stora utlysning 2019. Bakomliggande mekanismer vid avmagring vid cancersjukdom är ett exempel på frågorna som ska forskarna ska undersöka närmare.

LiU Game Conference växer för varje år

Först var det bara 23 studenter som bänkade sig i sal C3 inför den nya tävlingen LiU Game Awards. I år firar LiU Game Conference 10-årsjubileum med ett biljettsläpp på 1500. Intresset för spelutveckling, forskning och studenttävlingar bara växer.

Bibliotek minskar digitalt utanförskap

För den halva miljonen människor som lever i digitalt utanförskap har biblioteken blivit en samlingspunkt. Elin Wihlborg och hennes forskargrupp följer hur bland annat biblioteken arbetar för att hjälpa människor och för att minska det digitala utanförskapet.

Folkhögskolan ger människor ny chans

örra året deltog över en miljon svenskar i folkbildningens – folkhögskolornas och studieförbundens – utbildningar och cirklar. Historiskt har folkbildningen spelat en stor roll i samhällsutvecklingen och det fortsätter den att göra.

De bidrar med varsin pusselbit till forskningen om Alzheimers sjukdom

Den ena är proteinkemist, den andra är läkare. Båda forskar på Alzheimers sjukdom. De drar nytta av varandras kunskaper för att fortare göra framsteg. Målet: att göra skillnad för dem som drabbats av sjukdom.


Sidansvarig: webbredaktionen@info.liu.se
Senast uppdaterad: 2019-11-14