Göm menyn

Stöd vid rekrytering

Vid LiU finns en särskild koordinator som stöttar nyanställda och hjälper dem att komma på plats. Koordinatorn samarbetar även med Speja som är ett nätverk av företag och myndigheter i Linköpingsregionen och en viktig kontakt för att skapa en helhetslösning åt medföljande familj, med jobb åt båda, bostad, plats i barnomsorg, skola med mera.


Möt Anica Nordfeldt, LiU:s koordinator för nyanställda.

Ett nytt jobb betyder ibland en helt ny ort att leva på för en hel familj. På LiU finns koordinatorn Anica Nordfelt på plats för att hjälpa nykomna att finna sig tillrätta i vardagslivet.

Anica Nordfeldt– De toppforskare som LiU rekryterar har krävande arbetsuppgifter. Ska de kunna göra sitt bästa är det viktigt att det sociala fungerar. Där tycker vi att vi har ett ansvar att hjälpa till med det praktiska, säger Anica Nordfelt.

I sitt jobb som koordinator möter Anica Nordfelt de nyrekryterade och deras familjer på tidigt stadium, tar reda på deras önskemål i stort och smått. Till exempel om boende, om skolor för barnen, fritidsintressen och förväntningar på jobb för medföljande.

– Ett bra boende är enormt viktigt. Ibland åker jag runt för att visa olika områden; jag förmedlar kontakter med mäklare och fastighetsägare och det händer att jag själv tittar på lägenheter och tar bilder som jag mejlar, berättar Anica Nordfelt.

Önskemålen varierar förstås. Vissa vill bo centralt, andra upptäcker landsbygden.

– De brukar bli överraskade över hur otroligt vackert Östergötland är, särskilt nedåt Rimforsa-Ydre, säger Anica Nordfelt.

Skolgång för barnen i en medföljande familj är en annan viktig punkt.

– Det finns både internationella och svenska skolor att välja på, fortsätter Anica som vid det här laget känner till alternativen och vet vilka vägar familjerna ska gå för att snabbt få in barnen.

När det gäller just internationella rekryteringar stöttar hon också vid myndighetskontakter av olika slag. En meningsfull fritid är en annan förutsättning för att människor ska känna sig hemma.

– Vi har ett rikt kulturliv; det finns ett enormt utbud jag kan informera om. Det gäller också föreningslivet, fortsätter Anica.

Jobb för medföljande kan dock universitetet inte garantera.

– Nej, men det finns ett regionalt nätverk, Speja, som just är inriktat på tandemrekrytering. Där är kommuner, landsting, länsstyrelse och företag med. Dessutom brukar jag hålla koll på platsannonserna och tipsa när jag upptäcker något jag tror kan intressera.

Är det något du inte kan hjälpa till med?

Anica skrattar:

– En inflyttning har sina olika skeden. Jag står till förfogande så länge de nyrekryterade vill. Men får de en bra start, brukar det inte dröja särskilt länge förrän de känner sig etablerade.

LiU ser också till att de nyanställda internationella medarbetarna får en chans att träffa varandra och representanter från universitetsledningen i ett relativt tidigt skede.

– Vi ordnar mingel med kaffe och smörgås en kväll per termin, det brukar vara uppskattat och är ett bra sätt att komma i kontakt med andra i samma situation, säger Anica Nordfelt.

Text: Gunilla Pravitz, Sofia Ström Bernad

Kontakt

Anica Nordfeldt
telefon: 013-28 28 30
e-post: anica.nordfeldt@liu.se
hemsida: www.speja.nu

 

Speja


Sidansvarig: rekrytering@liu.se
Senast uppdaterad: Mon Mar 12 11:08:16 CET 2012