Göm menyn

Insidan - för dig som är anställd vid LiU

Välkommen till Insidan! Här hittar du som anställd vid LiU interna nyheter och reportage, handböcker, blanketter och annan information som du kan behöva för ditt dagliga arbete.


Interna nyheter

Bild: Invigningsceremoni vid Kjell Norbergs plats. Foto: Thor Balkhed

Stolt plats invigd

Kjell Norberg var kommunalrådet som var starkt drivande bakom Campus Norrköping. Nu hedras han med en egen plats som invigdes i veckan.

Bild: Scen ur föreställningen. Foto: Markus Gårder

Stark som en räv

Östgötateatern har precis haft premiär på Stark som en räv, en pjäs med tydlig parallell till verklighetens Macchiarini-affär. Professor emeritus Per Aspenberg har sett pjäsen, recenserat och rekommenderar den.

Bild: Sommarmatchen. Foto: LiU Innovation

Sommarmatchen

Till årets sommarmatch, där LiU Innovation matchar studenter och forskare som tillsammans ska nyttiggöra kunskap från LiU, antogs 15 studenter till 14 projekt. Nu är ännu en lyckad match över.

Bild: Tangentbord med vote-knapp. Foto: Istockphoto

Dags för fakultetsval

Vart tredje år sker val av dekaner, prodekaner och fakultetsstyrelse. I oktober är det dags igen. Omkring 1400 personer är röstberättigade till valet, som i år för första gången görs elektroniskt.

Bild: Pokal. Foto: Istockphoto

Forskar Grand Prix

Är du bäst i Sverige på att presentera din forskning? Delta i Sveriges största tävling i presentationsteknik för forskare – Forskar Grand Prix!

RICOH standardskrivare

Byte av skrivare på hela universitetet under oktober

I början av oktober kommer ett arbete inledas för att byta ut samtliga nuvarande skrivare på universitetet. De nya skrivarna kommer på plats etappvis över universitet och arbetet med detta ska vara klart i slutet av oktober.

Bild: Undervisning Snabbspår för lärare. Foto: Charlotte Perhammar

Nu satsar LiU på uppdragsutbildning

Hur kan LiU erbjuda mer uppdragsutbildning som vilar på vetenskaplig grund och svarar mot de behov som finns i samhället? Under våren har Sabrina Thelander på CKS lett en utredning med uppdraget att presentera ett förslag på just detta.

Bild: Man framför kamera. Foto: Istockphoto

Sök PUG-medel!

Tekniska fakulteten har sedan 2009 avsatt en miljon kronor per år till projekt för pedagogisk utveckling. Nu är det hög tid att söka medel för projekt under 2018.

Bild: Entrén Kåkenhus, Kjell Norbergs plats. Foto: Anna Nilsen

Hedras med egen plats

Norrköpings förre kommunalråd Kjell Norberg var en starkt pådrivande kraft i tillkomsten av Campus Norrköping. Nu hedras han med en egen plats som invigs den 25 september.

Illustration från SPV:s hemsida

Pensionsinformation

Nu är det dags att anmäla sig till SPV:s informationsträff om pensioner. SPV kommer till Linköping den 12 oktober. Begränsat antal platser, anmäl dig redan nu.


Läs fler nyheter

Driftinformation

Här skulle ett RSS-flöde visats. Att det inte gör det kan bero på att RSS-flödet innehåller fel eller att länken till RSS-flödet är fel. Om detta inträffat för ett RSS-flöde du vet fungerar bör du höra av dig via gällande supportkanaler.

Läs mer

LiU-ledare

HR-webben - Rapportera frånvaro, resor och utlägg

Dagens lunch LiU:s initiativ i flyktingfrågan Raindance - Nya ekonomi- och inköpssystemet Byggblogg studenthus Valla

Genvägar (Campusbussen och mycket annat)

A -Ö

 

LiU-frågan:

Det finns ingen fråga just nu

 

Reportage

Resebidrag – en möjlighet för alla

Bild: Jessica Gidby på rundvandring på Groningen University, NL. Foto: PrivatDet finns saker som kan göras bättre än här på LiU. Att åka på internationella studiebesök och utbyten kan bli en ögonöppnare som ger nya idéer. Och möjligheten finns för alla.

 

 

 

Namn & Nytt

Namnsdagar

Nyanställningar

Kristian Malzoff, LiU:s nya säkerhetschef sedan 1 september, har tackat ja till ett erbjudande om en tjänst som chef för taktiskt centrum vid polisen, och har därför sagt upp sig från LiU. Kristian Malzoff är kvar i tjänst här fram till 7 oktober. Annevi Fredäng kommer att gå in som vikarierande säkerhetschef tills en ny rekryteringsprocess är klar.

Veronica Brodén Gyberg blir chef för den nya enheten Samverkansenheten på Internationaliserings-, forskningsstöds- och samverkansavdelningen (IFSA), inom UF. Enheten skapas från den 1 oktober.

Mer Namn & Nytt

 

Porträtt

Bild: Anica NordfeldtTeknik-åttan, strategisk rekrytering och LiU- Alumni är verksam- heter som idag är självklarheter på universitetet. Nu går kvinnan bakom dessa ”institutioner” i pension, 48 år efter att hon först kom hit som student.

 


Förslagslåda

Anställd? Skicka in dina idéer om hur LiU:s verksamhet kan förbättras. Alla förslag välkomnas, stora som små!

Jag föreslår: *

Min e-postadress:

 

Kalendarium

Här skulle ett RSS-flöde visats. Att det inte gör det kan bero på att RSS-flödet innehåller fel eller att länken till RSS-flödet är fel. Om detta inträffat för ett RSS-flöde du vet fungerar bör du höra av dig via gällande supportkanaler.

Läs mer i kalendariet
Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: Tue Sep 26 16:47:45 CEST 2017