Göm menyn

Insidan - för dig som är anställd vid LiU

Välkommen till Insidan! Här hittar du som anställd vid LiU interna nyheter och reportage, handböcker, blanketter och annan information som du kan behöva för ditt dagliga arbete.


Interna nyheter

Bild: Medarbetare tittar genom glasögon

Genomlysningen fortsätter

Arbetet med att effektivisera verksamhetsstödet tar nu nästa steg och riktar in sig på de mer långsiktiga, genomgripande effekterna och mer omfattande besparingar.

Bild: Tangentbord med tanget markerad med kundvagn. Foto: Istockphoto

Beställarkurs och upphandling

Beställer du varar och tjänster vid LiU? Under hösten hålls beställarkurser och grundkurs i offentlig upphandling. Anmäl dig redan nu!

Bild: Teckning av Stellenborsch från hemsidan.

Forskningsro i Stellenbosch?

Behöver du några månaders lugn och ro för att skriva en bok eller forskningsrapport eller dra upp planerna för ett nytt projekt? Då kan Stellenbosch i Sydafrika vara ett bra alternativ – LiU:s forskare erbjuds gratis vistelse genom två Wallenbergsstiftelser.

Veckans siffra: 24700

Veckans siffra: 24 700

… alumner var i december 2017 medlemmar i LiU:s alumninätverk, varav 2 500 internationella alumner, de flesta från Tyskland, USA, Frankrike och Storbritannien.

Bild: Notis framför datorskärm. Bild: Istockphoto

Inför semestern

Sommar och semester står för dörren och universitetet töms på både studenter och anställda. Men innan du går på semester – här är några påminnelser!

Bild: Parkering förbjuden-skylt. Bild: Pixabay

Utökat p-förbud nattetid

Sedan tidigare råder p-förbud nattetid på flera platser på Campus Valla. Nu utökas förbudet även till p-platserna vid G-huset och Terra.

Bild: Rektor Helen Dannetun

Möten med samma teman

Det har varit en annorlunda försommar med högsommarvärme, torka och skogsbränder. Pessimisten i mig undrar om sommaren hinner ta slut innan semestern börjar, optimisten säger att det nog kommer fler dagar med sol och bad.

Bild: Zenit. Foto: Peter Karlsson

Campus Valla 2030

Hur skulle Campus Valla kunna se ut år 2030? I den nya Campusplanen får man en vision, både av de stora svepen och det lilla, konkreta som redan nu går att åstadkomma utan stora kostnader.

Bild: Campus Norrköping

Kraftsamling kring klimatet

LiU och Campus Norrköping står värd för en nordisk konferens om klimatanpassning i oktober, tillsammans med SMHI och Norrköpings kommun. Konferensen är öppen för anmälan redan nu.

Bild: Samer Mohy-Aldeen, Thaer Tomeh och gruppledare Lars Kjellin.

Från Syrien till LiU IT

IT-arbetsplatsenheten har sedan en tid tillbaka fått förstärkning av Samer Mohy-Aldeen och Thaer Tomeh, båda med ursprung från Syrien och gedigen IT-kompetens. De jobbar nu på samma sätt som ordinarie IT-tekniker på enheten – Samer på Campus Valla och Thaer på Campus US.


Läs fler nyheter

 


Driftinformation

Fråga om konfigurationsändring vid start av dator (Thu May 31 08:29:00 CEST 2018)

Läs mer

LiU-ledare

HR-webben - Rapportera frånvaro, resor och utlägg

Dagens lunchNytt LADOK på LIU
Raindance - Nya ekonomi- och inköpssystemet LiU Uppdragsutbildning

Genvägar (Campusbussen och mycket annat)

A -Ö

 

LiU-frågan:

Det finns ingen fråga just nu

 

Reportage

Nytt städsystem minskar miljöpåverkan

Bild: Åsa Nibell, lokalvårdare i D-husetÅtta olika projekt beviljades medel ur LiU:s fond för klimatkompensation. Mest fick lokalvården som med ett nytt städsystem hoppas kunna spara tid, pengar och miljön. Systemet testas nu i D- och C-huset.

 

 

 

Namn & Nytt

Namnsdagar

Nyanställningar

Martin Rantzer är ny prefekt för ITN samt nytt campusråd för Campus Norrköping. Han kommer senast från forskningsinstitutet RISE SICS East AB i Linköping där han varit vd i två år.

Martin Singull har befordrats till biträdande professor i matematisk statistik vid MAI från den 1 april 2018.

Mer Namn & Nytt

 

Porträtt

Bild: Öystein Fredriksen, lektor IEI. Foto: Pia MolinEgentligen ville Öystein Fredriksen bli stridspilot i Norge. I Uddevalla upptäckte han att det fanns både ett Lidköping och ett Linköping. Och livet tog helt andra vägar.


Förslagslåda

Anställd? Skicka in dina idéer om hur LiU:s verksamhet kan förbättras. Alla förslag välkomnas, stora som små!

Jag föreslår: *

Min e-postadress:

 

Kalendarium

Det finns för närvarande inget innehåll.

Läs mer i kalendariet
Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: Mon Jun 25 14:23:21 CEST 2018