Göm menyn

Insidan - för dig som är anställd vid LiU

Välkommen till Insidan! Här hittar du som anställd vid LiU interna nyheter och reportage, handböcker, blanketter och annan information som du kan behöva för ditt dagliga arbete.


Interna nyheter

Ikopplpade nätverkskablar.

Problem med internetuppkoppling löst

Under fredag morgon och förmiddag var det problem med LiU:s internetuppkoppling och detta gav till följd att flera av LiU:s tjänster inte gick att nå. Problemet uppstod på grund av att fiberkablar i Mjärdevi Science Park blivit avgrävda under ett pågående arbete.

Tv-skärm och videokamera på vägg i konferensrum i D-huset.

Pengar till resfria möten

Möjligheten att använda tekniska hjälpmedel, exempelvis videokonferenssystem, för att minska resor är ett sätt att bidra till en minskning av klimatpåverkan. Nu finns medel att söka för utrustning för resfria möten.

Bild: 83

Veckans siffra: 83

... årsarbetare var minskningen inom kategorin kärnkompetens, alltså lärare och doktorander, om man jämför 2016 med 2015. Mest minskade antalet inom kategorin adjunkter.

RICOH standardskrivare

Skrivare byts ut på Campus Norrköping

Denna vecka (v. 42) kommer alla skrivare att bytas ut på Campus Norrköping.

Bild: Man på stegen skissar på väggen. Foto: Istockphoto

Kurs i studieadministration

Kursen hanterar de system och rutiner som en student möter; från anmälan till examen och alumn. Kursen ges i Norrköping 26/10 och i Linköping 14/12. Anmäl dig redan nu!

Akademiska Föreningen, AF, logotype

Utlysning av AF-priser

Nu är det dags att söka till AF-priset. Lämna förslag på mottagare eller sök själv senast 10 november.

Bild: Stillbild från kameran i Key-huset över byggarbetsplatsen.

Följ studenthusbygget

Nu finns en stillbildskamera monterad i Keyhuset som regelbundet tar bilder av bygget av Studenthus Valla. Vill du följa utvecklingen på distans så ta en titt på bilderna.

Bild: Malmstens LiU:s lokaler på Lidingö

Malmsten har bytt namn

Carl Malmsten Furniture Studies vid Linköpings universitet är ett allt för långt och komplext namn. Två starka varumärken kommer inte till sin rätt. Därför byter verksamheten nu namn.

Bild: Annika Lindh Falk, studierektor och Mathilda Björk, ämnesföreträdare.

De testar kvalitetsmodellen

Från årsskiftet gäller en ny modell för att kvalitetssäkra högre utbildning i Sverige. På LiU testas modellen som pilotprojekt på 14 utbildningar. Ett av dem är Arbetsterapeutprogrammet.

Bild: Östergötlands läns vapen

Två doktorander prisas

Östgöta gilles doktorandstipendier går i år till forskning om kommunikation i livets slutskede och till styrning och hantering av förändringar i digitala miljöer.


Läs fler nyheter

Driftinformation

Här skulle ett RSS-flöde visats. Att det inte gör det kan bero på att RSS-flödet innehåller fel eller att länken till RSS-flödet är fel. Om detta inträffat för ett RSS-flöde du vet fungerar bör du höra av dig via gällande supportkanaler.

Läs mer

LiU-ledare

HR-webben - Rapportera frånvaro, resor och utlägg

Dagens lunch Nominera till Chefs- och ledarpriset Raindance - Nya ekonomi- och inköpssystemet Byggblogg studenthus Valla

Genvägar (Campusbussen och mycket annat)

A -Ö

 

LiU-frågan:

Det finns ingen fråga just nu

 

Reportage

Resebidrag – en möjlighet för alla

Bild: Jessica Gidby på rundvandring på Groningen University, NL. Foto: PrivatDet finns saker som kan göras bättre än här på LiU. Att åka på internationella studiebesök och utbyten kan bli en ögonöppnare som ger nya idéer. Och möjligheten finns för alla.

 

 

 

Namn & Nytt

Namnsdagar

Nyanställningar

Kristian Malzoff, LiU:s nya säkerhetschef sedan 1 september, har tackat ja till ett erbjudande om en tjänst som chef för taktiskt centrum vid polisen, och har därför sagt upp sig från LiU. Kristian Malzoff är kvar i tjänst här fram till 7 oktober. Annevi Fredäng kommer att gå in som vikarierande säkerhetschef tills en ny rekryteringsprocess är klar.

Veronica Brodén Gyberg blir chef för den nya enheten Samverkansenheten på Internationaliserings-, forskningsstöds- och samverkansavdelningen (IFSA), inom UF. Enheten skapas från den 1 oktober.

Mer Namn & Nytt

 

Porträtt

Bild: Per-Olof Svedin. Foto: Jenny AhlgrenHan började som sociologi-student 1972 och slutar som utbildnings-ledare på Filfak 2017. Men hade det inte varit för tidigare statsministern Göran Persson hade han aldrig kommit till LiU. Jenny Ahlgren har pratat med Per-Olof Svedin som varit LiU lojal i 45 år.

 


Förslagslåda

Anställd? Skicka in dina idéer om hur LiU:s verksamhet kan förbättras. Alla förslag välkomnas, stora som små!

Jag föreslår: *

Min e-postadress:

 

Kalendarium

Fritidshemsbiennalen (Mon Oct 23 02:00:00 CEST 2017)
NSC introduction day (Wed Oct 25 02:00:00 CEST 2017)
MIIC SEMINAR (Wed Oct 25 02:00:00 CEST 2017)
Bokrelease (Wed Oct 25 02:00:00 CEST 2017)
Högre seminarium - Språk och kultur (Wed Oct 25 02:00:00 CEST 2017)
Disputation Eva Klintström (Thu Oct 26 02:00:00 CEST 2017)
Arbetsseminarium, AnnSofie Marhrs Träff (Thu Oct 26 02:00:00 CEST 2017)

Läs mer i kalendariet
Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: Fri Oct 20 09:17:33 CEST 2017