Göm menyn

Utlandsstudier

Linköpings universitet i sin helhet har ett väl utvecklat system för utlandsstudier, totalt finns avtal med över 350 universitet i ett femtiotal länder runt om i världen. Se http://www.student.liu.se/ut för mer information.

Religionsvetenskapliga programmet har bland annat kontakt med universitet på Irland, i Ungern och Malaysia, samt bygger nu upp ett samarbete med Faculty of Islamic Studies vid universitetet i Sarajevo.

En av våra studenter säger detta efter sin tid vid i Limerick:

"Studier på MIC i Limerick rekommenderas varmt och är en av mina absolut bästa upplevelser under min studietid. Både administrativt och socialt fungerade utbytet i min erfarenhet mycket bra. Både hemma och vid ankomst blir man väl bemött av de respektive universiteten och eventuella administrativa svårigheter som kursval och liknande löses väldigt enkelt och tillmötesgående. Socialt blir man väl omhändertagen av både lärare och student¿s union och undervisningen håller en god nivå och är i allmänhet väldigt intressant."  Jacob Kant

En annan student valde att läsa en termin i Belgien. Hon sammanfattar:

”Jag valde att studera vid Katholieke Universiteit i Leuven. De erbjuder ett stort utbud av kurser. Universitetet är katolskt med i undervisningen förhöll sig lärarna öppna och neutrala. Kurserna jag valde höll hög standard och var mycket utvecklande och jag har erhållit kunskaper som jag anser att jag har stor användning för i mitt framtida yrkesliv som lärare i religion. Jag är väldigt belåten med mitt val av både universitet och kurser och rekommenderar andra att läsa vid detta universitet." Sara Löfgren
 

”Mary Immaculate College är en college där man verkligen kan läsa intressanta teologikurser leda av kompetenta och trevliga lärare. Personal och studenter är alltid glada och hjälpsamma. De får någon att känna sig hemma. 

 

Genom  sitt kursutbud ger MIC studenter, möjligheter att fördjupa sig i de ämnen man tycker om. Allt från kurser inom politik, filosofi till teologi. Man läser kurser från andra perspektiv än de man är van vid, vilket fördjupar ens kunskaper och förståelse.” 

 

Martin Namrood 


Sidansvarig: kristina.hellman@liu.se
Senast uppdaterad: 2017-07-01