Göm menyn

Almedalsveckan 2010

 

 Workshop

 

 

 

 

 

 

En innovativ arena för barns lek, lärande, utveckling och hälsa (seminarium)

6 juli 2010 Restaurang Friheten, Visby


Medverkande:
Göran Felldin, Linköpings universitet
Krister Svensson, Stockholm international toy research institute Se ppt-presentation
Solveig Sunnebo, Helianthus, Mobila förskolan
Anders Szczepanski, NCU, Linköpings universitet
Anna Leithe, Rädda Barnen
Moderator: Lars Jederlund

  

Anders Szczepanski

På tisdagen arrangerade NCU Vimmerby ett seminarium som gav olika perspektiv på innovationer och innovationsmiljöer för barns lek och lärande.

Göran Felldin som är marknadschef på Linköpings universitet och även chef för det nyinrättade Innovationskontoret på LiU inledde med att presentera den nu pågående satsningen att etablera en ny kunskaps- och innovationsmiljö för barns lek och lärande i Vimmerby.

Krister SvenssonDärefter gav Krister Svensson, lek- och leksaksforskare en överblick över branschen och de möjligheter som kan finnas i att skapa ett nytt centrum för barns lek och lärande (se Kristers ppt-presentation ovan). Solveig Sunnebo från Helianthus, Mobila förskolan och Anders Szczepanski från NCU gav sedan praktiska exempel på innovativa tjänster och pedagogiker inom barns lek och lärande i och med deras respektive specialområde mobil pedagogik och utomhuspedagogik. Slutligen gav Anna Leithe från Rädda Barnen ett perspektiv om att ge barn inflytande på riktigt över beslut och processer som påverkar dem.Alla medverkande

Seminariet avslutades med en paneldiskussion som handlade mycket om säkerhetsaspekter av barns lek och om det starka säkerhetstänkandet hämmar barns kreativitet eller inte. Seminariet var välbesökt i den hårda konkurrensen och samlade 25-30 deltagare.

 

 Anna LeithePubliken

 

 

 

 

 

 

Utomhuspedagogisk workshop

7 juli 2010, Gräsmattan vid Kruttornet

 

WorkshopMedverkande:
Eva Kätting, NCU, Linköpings universitet
Anders Szczepanski, NCU, Linköpings universtitet
Tolv deltagare: riksdagsledamöter och representanter från Fryshuset, Sefif, Rädda Barnen, Lärarförbundet m fl.

 

I en härlig miljö mellan Almedalsparken och strandpromenaden i Visby arrangerade NCU en utomhuspedagogisk workshop för olika intressenter inom barns lek och lärande. Efter en kort introduktion till utomhuspedagogik genomfördes ett antal praktiska övningar och deltagarna fick på olika sätt samarbeta, funder och ta ställning till frågor kring barns lek- och lärmiljöer.

Workshop

Workshop
 

 

 


 

 

 Workshop
Workshop

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sidansvarig: monica.wise@liu.se
Senast uppdaterad: 2010-07-22