Göm menyn

logga

NCU i Vimmerby 2008-2011

Med rötterna i Linköpings universitet och fötterna i Astrid Lindgrens Vimmerby 


 

LEK2011 blev en framgångsrik mötesplats

LEK2011 loggaDen 25-26 maj arrangerade vi för första gången en bred konferens om barns lek. Runt etthundra personer från den breda lekbranschen samlades under två dagar på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby för att konferera om barns lek.

 

 

Christinehofs Ekopark och Vimmerby Concept Park/ NCU ska öka barns kunskap om naturen  

Christinehofs EkoparkChristinehofs Ekopark, som är belägen på Österlen i Skåne, har som målsättning att erbjuda besökare i alla åldrar och intressegrupper hållbara upplevelser. Nu inleder ekoparken och Vimmerby Concept Park/NCU ett samarbete där de bland annat planerar att ta fram en naturutbildning för lärare.

Läs mer

 

Pressmeddelande 110221: Den svenska lekbranschen får ny konferens i Vimmerby

LEK2011 loggaKonferensen LEK2011 i Vimmerby är en ny mötesplats för näringslivet och forskarsamhället inom barns lek och lärande. LEK2011 hålls 25-26 maj och gästas bland annat av ett tiotal lekforskare från olika discipliner och av Catharina Håkansson Boman som är Maud Olofssons statssekreterare på Näringsdepartementet.

Läs mer

 

Nytt utomhuskoncept ska ge Djurönäsets gäster mer än frisk luft

Djurönäset bildDjurönäset är ett av Sveriges största konferenshotell. Det är omgivet av fantastiska utomhusmiljöer som konferensgästerna oftast använder för rekreation. Men naturen erbjuder fler möjligheter än så, och i samarbete med Nationellt centrum för utomhuspedagogik, NCU, i Vimmerby arbetar Djurönäset nu med att ta fram ett unikt koncept för utomhuskonferenser.

Läs artikeln här

 

NCU i Vimmerby sprider utomhuspedagogik ut i Norden

NM.jpegPippi Långstrump, nytänkande och landsöverskridande samarbeten är några av de faktorer som kan få barn och ungdomar att röra på sig mer. Det framkom under Nordiska ministerrådets konferens om barns rörelse. Nationellt centrum för utomhuspedagogik, NCU, i Vimmerby var inbjudna och deltog i konferensen.

Läs mer

 

 

Arla Foods tar hjälp av naturen för personalutveckling

Arla 1009I samarbete med NCU i Vimmerby genomförde Arla Foods fem utvecklingsdagar för all sin produktionspersonal i utomhusmiljö. Läs personalchefen Mats Carlssons tankar om detta i en ny artikel.

 
 

 
Nya utsikter: November 2010

Nyhetsbrev loggaLäs om vårt arbete och andra aktuella händelser i vårt nyhetsbrev Nya utsikter. Här finns artiklar om ett nytt bokförlag, om hur Arla Foods använder sig av utomhuspedagogik för personalutveckling med mera.

Läs nyhetsbrevet här 

 

NCU utvald utställare på Nordiska Ministerrådets konferens om barns rörelse

NCU deltar som en av 15 utvalda svenska utställare på Nordic Movement Solutions som arrangeras av Nordiska Ministerrådet i Malmö 30 november. Konferensen ska tackla utmaningen att sätta barn i rörelse. På konferensen vill man presentera framtidens lösningar, däribland utomhuspedagogik.

Läs mer (extern webbplats)
 

Nytt Vimmerbyförlag når framgång med hjälp av utomhuspedagogik

UtomhusböckerEtt nytt bokförlag med inriktning på utomhuspedagogiska läromedel har etablerats i Vimmerby. OutdoorTeaching Förlag startade sin verksamhet i augusti och har redan fått in över 1000 beställningar.

Läs artikeln här
 

 

 
Utomhuspedagogik presenteras i Asien

Anders SzczepanskiAnders Szczepanski, enhetschef vid Nationellt Centrum för Utomhuspedagogik - NCU - vid Linköpings universitet, är inbjuden att delta som föreläsare och workshopsledare inom området Outdoor Education i Svenska paviljongen under Expo Shanghai den 24-27 oktober.

Anders åker sedan till Singapore, inbjuden av deras Miljöministerium, för att ge en föreläsning och workshop i anslutning till Singapores 4:e nationella konferens i Outdoor Education.

 


Stor nyfikenhet på utomhuspedagogik bland konferensanläggningar

Gröna konferensen framsida

Närmare hälften av konferensanläggningar i Sverige är intresserade av utomhuskonferenser. NCU¿s kartläggning av konferensmarknaden visar att det bland konferensanläggningarna finns ett tydligt intresse för konfererande där utomhusmiljöerna integreras. Anläggningarna är nyfikna på det här konceptet liksom en önskan om att få ta del av mer information om konfererande utomhus.

Läs rapporten Gröna konferenser här

  

 

 
 
 
Utländska lärare till Vimmerby för utomhuspedagogik

Astrid Lindgrens barndomshemUnder tio dagar kommer lärare och rektorer från Spanien, Italien och Grekland att vara på kurs i Vimmerby för att lära sig om utomhuspedagogik och Astrid Lindgrens författarskap i de miljöer som författarinnan växte upp i.
Läs hela artikeln som publicerades i Vimmerby Tidning den 20 augusti 2010

 

 
Seminarium, worksop och möten i Almedalen

utomhuspedagogisk workshopUnder Almedalsveckan medverkade NCU, Vimmerby med ett seminarium om innovativa miljöer för barns lek och lärande samt en utomhuspedagogisk workshop. Veckan gav också tillfälle till flera givande möten med beslutsfattare och andra som är intresserade av barns lek och lärande.

Läs mer och se bilder

 

Ny förstudie: Mer kunskap kan ge fler gröna konferenser

Rapportbild1NCU, Vimmerby genomför just nu en kartläggning av hur konferensanläggningar använder sina utomhusmiljöer. Ett första preliminärt resultat presenteras i rapporten Grönt konfererande, efter en inledande förstudie där 20 anläggningar intervjuats.Efter sommaren presenteras resultatet av en större enkätundersökning. Få anläggningar använder sina utomhusmiljöer aktivt. Fler än hälften vill gärna göra det och majoriteten anger bristande kunskap som hinder för att erbjuda utomhuskonferenser.
Läs rapporten här

 

 
 
 
 
NCU Vimmerby utvecklar Kolmården med hjälp av utomhuspedagogik

Anders SzczepanskiNCU – Nationellt centrum för utomhuspedagogik vid Linköpings universitet, Vimmerbynoden inleder ett utvecklingssamarbete med Kolmårdens Djurpark. Samarbetet är det första i sitt slag och går ut på att ge förslag på hur Kolmården bättre kan använda djurparken och dess närmiljöer för utomhuspedagogik i sin konferensverksamhet.

Läs mer

   

 EU Regionala fonden

 

Regionförbundet i Kalmar län

 Linköpings universitet

 

Vimmerby kommun


Sidansvarig: monica.wise@liu.se
Senast uppdaterad: 2013-08-19