Göm menyn

Ensembler vid Musik vid Linköpings universitet


Många studentgrupper och lösa konstellationer ställer gärna upp och underhåller. Tänk bara på att vara ute i god tid, minst en månad i förväg, så löser det sig säkert. Det tar ett tag att samla ihop ett gäng och att få alla att lämna klartecken. Dessutom måste man kanske hinna repetera.

De etablerade ensemblerna har ofta fasta priser. Rabatt lämnas för det mesta till universitets- och studentevenemang. De etablerade föreningarna är registrerade föreningar och skickar gärna faktura. Föreningarna betalar inte moms eller inkomstskatt. Om gruppen är mer löst sammansatt får du bereda dig på att betala arvode till var och en som ingår. Det är ofta inte billigare att ta en liten grupp eller en "del av en kör" än att ta hela ensemblen. Det är inte antalet som kostar utan ledare, noter, repetitioner etc.

Tänk på att akustiska ensembler, såsom körer och oförstärkta sånggrupper och tonsvaga instrumentalensembler som stråkkvartett, behöver akustik för att höras. Akustik får man genom hårda ytor, framför allt bakom, över och under ensemblen!

Söker du underhållning, bakgrundsmusik eller dansmusik?

  • LiTHe Blås spelar både till underhållning och dans på alla sorters evenemang liksom Lusen och Rydskogen Joymakers som spelar dansmusik.
  • Körerna underhåller gärna på tillställningar men kräver oftast god framförhållning för att kunna ställa upp.
  • Det finns flera sånggrupper som ofta står för underhållning på middagar etc.
  • Mindre instrumentalgrupper (stråkkvartett, blåskvintett, brasskvintett) kan man få ur LAO.
  • Spexen kan kanske ställa upp med ett gyckel.
  • Det finns några teatergrupper som kan ställa upp med gyckel, miniteater och/eller improvisationer.
     

Ytterligare råd och upplysningar kan du få av mig, Christina Hörnell, men jag är ingen artistförmedling och du måste vara ute i god tid om jag ska kunna hjälpa dig.


Sidansvarig: christina.hornell@liu.se
Senast uppdaterad: 2017-02-20