Göm menyn

Välkommen till franska språkets hemsida!

Hos oss vid Linköpings universitet och Institutionen för kultur och kommunikation kan du läsa franska som fristående kurs från nybörjarnivå upp till magisternivå. Flera kurser kan läsas på kvartsfart, halvfart eller helfart samt dagtid eller kvällstid. Möjligheter till forskning i franska finns även inom ramen för vår forskarskola Språk och Kultur i Europa.

Om du vill bli lärare finns möjligheten att läsa franska inom ramen för Ämneslärarutbildningen 7-9 och gymnasiet. Du kan även läsa franska som fristående kurs och sedan komplettera med den korta Ämneslärarutbildningen där du läser professionsinriktade kurser, såsom ämnesdidaktik, kärnkurser och verksamhetsförlagd utbildning.

Om du är student vid något av LiU:s program kan vi erbjuda dig ett rikt utbud av korta kurser à 7,5 hp inom exempelvis språk, kultur, kommunikation och litteratur. Vi ger även kurser för franskspråkiga utbytesstudenter, såsom La Suède en français.

Våra kurser vänder sig särskilt till dig som önskar bedriva språkstudier där interaktion och kommunikation är viktiga aspekter, som lärare och forskare inom ämnet har ett speciellt intresse för. Progressionen i kurserna från nybörjarnivå till magisternivå anser vi vara viktig i syfte att du som student redan på ett tidigt stadium utvecklar ett medvetet lärande och ett kritiskt förhållningssätt.

Vi har ett rikt utbud av internationella kontakter som gör det möjligt för dig att delta i utbytesprogram både i Frankrike och andra fransktalande länder inom exempelvis Erasmus.

Kurser inom program

Student som läser den franska tidningen Le Monde

 

 

Triumfbågen i Paris
Eiffeltornet


Sidansvarig: marina.dimitrijevica@liu.se
Senast uppdaterad: 2018-11-21