Göm menyn

Studenthuset

Välkommen till Didacticum

Didacticum är ett centrum inrättat av rektor. Vår uppgift är att på ett kreativt och innovativt sätt bidra till en pedagogisk och didaktisk utveckling av universitetets utbildning och undervisning. Vår verksamhet kompletterar det utvecklingsarbete som bedrivs inom fakulteter och institutioner. Vi anordnar obligatoriska kurser för undervisande personal samt andra sammankomster i form av exempelvis workshops och nätverk.

 

PÅ GÅNG HOS DIDACTICUM

Du hittar samtliga händelser i vårt Kalendarium. Utförlig information om våra händelser finns på sidorna om våra AktiviteterKurser och Resurser

 

didacticums Nyheter

Inspelningsrum

Nu har LiU fyra inspelningsrum

Digitalisering är ett av LiU:s prioriterade vägval, bland annat e-lärande. Därför satsar vi på flera inspelningsrum som kan användas när du vill spela in en föreläsning eller sätta ljud till din presentation.

globala målen logo

Engagera dig som mentor till hösten

LiU behöver mentorer till hösten 2020 till en ny fristående kurs inom hållbar utveckling på 3 HP. Du som vill bli mentor till kursen och därmed handleda en grupp studenter, får först delta i en utbildning hos Didacticum.

UKÄ

UKÄ kommer till Pedagogikdagarna 2020

UKÄ kommer att delta vid Pedagogikdagarna. De har precis avslutat ett regeringsuppdrag om pedagogisk utveckling och kommer att presentera sin syn på framtidens högre utbildning.

ONL

Utveckla dig inom digital undervisning

Anmälan till vårens ONL-kurs har öppnat. På kursen får du både lära dig om och erfara kollaborativt lärande online, samt en möjlighet nätverka inom det området. Kursen är internationell och språket är engelska.

Lisam

Moderna kursrum på plats

Nya, moderna kursrum har introducerats i Lisam. Själva hanteringen av de nya kursrummen liknar hur det har fungerat innan, men med flera nya fördelar. Under en tid kan du jobba både på det nya och det gamla sättet.

NYHETSARKIV (Prenumerera gärna i din RSS-läsare)


Didacticums uppdrag

Didacticum utgör ett av rektor särskilt inrättat centrum som på ett kreativt och innovativt sätt skall driva och bidra till en pedagogisk och didaktisk utveckling av universitetets utbildning och undervisning som kompletterar det utvecklingsarbete som bedrivs inom fakulteter och institutioner.

Läs mer om Didacticum.

Didacticums verksamhet


Pedagogikidagarna 2020

glad tjej

Norrköping
17 mars

Linköping
18 mars

Läs mer om Pedagogikdagarna >>

Anmälan öppnar 3 februari.
 

KONTAKTA DIDACTICUM

Vi som jobbar här

Hitta till oss

Styrelse

 

Didacticum rekommenderar

Tidskriften Högre utbildning

Aktuell högskolepedagogisk forskning (nyhetsbrev)

 

NYHETSBREV

 

mejl

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

 

 


Didacticums blogg

Didacticums julkalender (Anna Söderström, 2019-12-10)
Playing games for a circular economy (Cecilia Enberg, 2019-11-28)
Varför bloggar jag egentligen? (Anna Söderström, 2019-11-05)
Inspelningsrum vid LiU (Anna Söderström, 2019-10-25)

Sidansvarig: monika.samuelsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-12-11