Göm menyn

Studenthuset

Välkommen till Didacticum

Didacticum är ett centrum inrättat av rektor. Vår uppgift är att på ett kreativt och innovativt sätt bidra till en pedagogisk och didaktisk utveckling av universitetets utbildning och undervisning. Vår verksamhet kompletterar det utvecklingsarbete som bedrivs inom fakulteter och institutioner. Vi anordnar obligatoriska kurser för undervisande personal samt andra sammankomster i form av exempelvis workshops och nätverk.

 

didacticums Nyheter

höstlöv.

Ytterligare aktiviteter öppnar upp för anmälan till HT-21

Välkommen med din anmälan till kursen "Pedagogisk utveckling i högre utbildning (PUHU) och seminarieserien "Lärande för hållbar utveckling".

hand med blad och jord

Workshop om din pedagogiska portfölj

I höst är du välkommen på en workshop i två delar om den pedagogiska portföljen. Du får lära dig hur du skriver din pedagogiska portfölj och även tid att arbeta med den. Läs mer och anmäl dig, antalet platser är begränsat.

växter som bildar ett hjärta

Om bildning och hållbar utveckling

Begreppen i sig är inte självklara, inte heller vilken relation de har till varandra, eller vilken roll ett universitet kan ha i förhållande till dem. Det finns dock en potential i att föra samman bildning och hållbar utveckling. Den 3/11 ges webbinarium med föreläsare från Örebro Universitet och LiU.

Studenthuset

Jobba med oss på Didacticum

Didacticum söker pedagogiska utvecklare som kan börja VT-22 eller gärna redan HT-21. Att arbeta vid Didacticum är både utvecklande och meriterande. Det innebär också en chans till kompetensutveckling. Skicka in din intresseanmälan senast 30 augusti.

seger

Lärarkvartett prisas

Tekniska högskolans pris för unika lärarinsatser belönar i år kvartetten Helene Lidestam, Mikael Langer, Kenneth Järrendahl och Mikael Asplund.

Ingemar

Ingemars lärarpris

Professor emeritus Ingemar Ingemarsson donerade pengarna till Sveriges största lärarpris. Första pristagaren blev matematikläraren Daniel Carlsson. Nu är det dags igen att nominera till Ingemars lärarpris.

bokomslag

Vill du ha sommarläsning?

Kom med i Didacticums läsgrupp: Vi läser Joyce Carol Oates' The Accursed (2013) eller i svensk översättning; De fördömda (2014). Boken är på c:a 600 sidor så se till att ägna sommaren åt den! Nästa träff sker 20 september, anmälan krävs.

NYHETSARKIV (Prenumerera gärna i din RSS-läsare)


Didacticums uppdrag

Didacticum utgör ett av rektor särskilt inrättat centrum som på ett kreativt och innovativt sätt skall driva och bidra till en pedagogisk och didaktisk utveckling av universitetets utbildning och undervisning som kompletterar det utvecklingsarbete som bedrivs inom fakulteter och institutioner.

Läs mer om Didacticum.

 

pärlor

VI SÖKER NYA MEDARBETARE

Att arbeta vid Didacticum är både utvecklande och meriterande.

 >>Läs vår annons och skicka in din ansökan senast 30 augusti.

 

högskolepedagogisk kvart

Red ut begreppen kring det akademiska lärarskapet tillsammans med en pedagogisk utvecklare och boka en högskolepedagogisk kvart.

 

DROP-IN

Tisdagar: lär mer om Lisam

Onsdagar: IT-utbildarna

Fredagar: IT-utbildarna

 

Digitala verktyg

IT-utbildarna erbjuder stöd för hur du använder digitala verktyg i undervisningen.

 

Vi jobbar här

Styrelse

Didacticums personal

Läs en artikelserie där

vi presenterar våra  medarbetare.

Denna månad:

Stina Hellberg

 

KONTAKTA DIDACTICUM

didacticum@liu.se
mejl

Hitta till oss

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

IT-utbildningar


Didacticums blogg

Här skulle ett RSS-flöde visats. Att det inte gör det kan bero på att RSS-flödet innehåller fel eller att länken till RSS-flödet är fel. Om detta inträffat för ett RSS-flöde du vet fungerar bör du höra av dig via gällande supportkanaler.


Sidansvarig: didacticum@liu.se
Senast uppdaterad: 2021-06-03