Göm menyn

Studenthuset

Välkommen till Didacticum

Didacticum är ett centrum inrättat av rektor. Vår uppgift är att på ett kreativt och innovativt sätt bidra till en pedagogisk och didaktisk utveckling av universitetets utbildning och undervisning. Vår verksamhet kompletterar det utvecklingsarbete som bedrivs inom fakulteter och institutioner. Vi anordnar obligatoriska kurser för undervisande personal samt andra sammankomster i form av exempelvis workshops och nätverk.

 

PÅ GÅNG HOS DIDACTICUM

Du hittar samtliga händelser i vårt Kalendarium. Utförlig information om våra händelser finns på sidorna om våra AktiviteterKurser och Resurser

 

didacticums Nyheter

Två män testar en VR-utrustning

Med VR skapas en unik labbmiljö på LiU

Att få labba så nära verkligheten som möjligt med hjälp av VR uppskattas av de blivande ingenjörerna på LiU. De lär sig snabbare och har enklare att förstå – och dessutom finns det ett sug efter arbetskraft inom industrin som har kombinationen ingenjör och visuell programmering.

Glad tjej

Vill du gå på Pedagogikdagarna?

Den tredje februari öppnar anmälan. Du är välkommen till båda dagarna, vi har olika keynotes i Norrköping och i Linköping. Men vi kommer även att filma dem och publicera på webben. Programmet är inte helt klart än, men Åsa Nilsonne, Jan Gulliksen och UKÄ är bokade.

pekskärm

Studenter i Småland ansluter till LiU

Föreläsningssalar på campus har utrustats med teknisk utrustning för att studenter ska kunna utbilda sig på distans. Didacticum medverkar för att se till att distansföreläsningar blir pedagogiska och inspirerande även för dem som deltar i Småland.

suddigt klassrum

Nätverka om ALC 27 februari

Anmäl dig till nästa träff i ALC-Nätverket. Då ska vi diskutera salarna med prorektor Margareta Bachrack Lindström och representanter från fastighetsavdelning, schemaläggningen och IT-avdelningen.

fika

Lärmiljöfika: Föreläsning 2.0

Nu drar Lärmiljöfika igång, en möjlighet för lärare att mötas och utbyta erfarenheter och föra diskussioner. Första tillfället har temat Föreläsning 2.0 - till föreläsningens försvar och är på Valla torsdag 30 januari 15.00.

lampa

Snart dags att söka utvecklingsmedel

Nu är det dags att börja förbereda dig om du vill söka utvecklingsmedel för ett pedagogiskt projekt. Den här våren har Didacitucm två miljoner kronor att fördela, medlet ska användas inom e-lärande.

Frågetecken

Det är vi som jobbar på Didacticum

Didacticum är en centrumbildning som hyr in medarbetare från hela LiU. Nu får du en chans att lära känna oss som arbetar här! Varje månad presenteras en ny person, vi börjar med dem som är nya hos oss.

Utveckla dig i att bedöma pedagogisk skicklighet

Nu kan du anmäla dig till en nationell kurs för pedagogiskt sakkunniga för att utveckla din förmåga att bedöma pedagogisk skicklighet. Det är bra om du tidigare är eller har varit sakkunnig, eller är intresserad av att framöver kunna ta sådana uppdrag. Kursen kan även vara intressant för ledamöter i nämnder och kommittéer som hanterar denna typ av handlingar. Kursen går i Linköping 10/9 och 26/11. Anmäl dig senast 31 januari. Kursen arrangeras av SWEDNET.

NYHETSARKIV (Prenumerera gärna i din RSS-läsare)


Didacticums uppdrag

Didacticum utgör ett av rektor särskilt inrättat centrum som på ett kreativt och innovativt sätt skall driva och bidra till en pedagogisk och didaktisk utveckling av universitetets utbildning och undervisning som kompletterar det utvecklingsarbete som bedrivs inom fakulteter och institutioner.

Läs mer om Didacticum.

Didacticums verksamhet


Pedagogikidagarna 2020

glad tjej

Norrköping
17 mars

Linköping
18 mars

Läs mer om Pedagogikdagarna >>

Anmälan öppnar 3 februari.
 

KONTAKTA DIDACTICUM

Hitta till oss

Styrelse 

Vi som jobbar här


JörgLäs artikelserie där vi presenterar våra medarbetare, denna månad
Jörg Schminder.

 

NYHETSBREV

mejl


Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

 

Didacticums blogg

Tillgänglighet (Anna Söderström, 2020-01-22)
Testkörning av inspelningsrum (Anna Söderström, 2020-01-20)
Didacticums julkalender (Anna Söderström, 2019-12-10)
Playing games for a circular economy (Cecilia Enberg, 2019-11-28)

Sidansvarig: monika.samuelsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-01-21