Göm menyn

Victoria Stenbäck

Varför sökte du dig till Didacticum?

Jag har ett väldigt stort intresse för pedagogik och psykologi och just lärande. Jag tycker att det är väldigt roligt att lära mig nya saker och jag är  fascinerad över att man kan lära på så många olika sätt. Och då tänkte jag, att hos Didacticum kan jag utmanas på nya sätt och få jobba med många härliga människor med samma intresse.

Vad kommer du att bidra med hos Didacticum?

VivtoriaJag kommer bidra med det jag kan och det jag behövs inom. Jag forskar inom kognitiv hörselvetenskap och kan en hel del om språk och kommunikation  tillsammans med (i synnerhet) kognitiv  psykologi, och psykologi i allmänhet. Det försöker jag utnyttja och använda i lärprocesser och för vidareutveckling. Jag tror på ett livslångt lärande. Det är trots allt ganska mycket pedagogik i psykologi och tvärtom.

Ett tips som du vill dela med dig av (bok, blogg, pod, TV-program eller liknande)…

Jag är en periodare när det kommer till att läsa och lyssna på ljudböcker. Men om man gillar fantasy och grafiska ljudböcker så tycker jag att man ska lyssna på The Stormlight Archives på Graphic Audio. Om man inte gillar ljudböcker men är en Netflix-anhängare kan jag rekommendera en israelisk serie som heter Fauda.

Sia/önska något om framtiden inom ditt ämne…

Om jag ska sia eller önska något inom mitt ämne i framtiden... Ja... att vi kan inkorporera ännu mer spännande vinklar och tvärvetenskaplighet, även om man redan är generellt bra på det inom mitt fält.


Sidansvarig: didacticum@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-04-22