Göm menyn

Jörg Schminder

Varför sökte du dig till Didacticum?

Jag tycker om att undervisa, det är alltid roligt, men också utmanade. Hos Didacticum ser jag en möjlighet att förmedlar mina undervisningserfarenheter till nästa generation universitetslärare och samtidig får möjligheten att utveckla mig själv som pedagog. Didacticum är också ett ställe där man har chans att får en bättre helhetsbild av LiU och en möjlighet att undersöka hur andra fakulteter jobbar och undervisar. Kort sagt en spännande plats att skaffa sig kontakter och lära sig mycket nytt.

Vad kommer du att bidra med hos Didacticum?

Huvudsakligen kommer jag vara en av Didacticums kontaktpersoner för IKT-relaterade frågor. Min huvudfokus inom IKT-teamet blir Virtuel- och Augmentet-Reality (VR/AR). Framöver ska jag även vara delaktig i några av Didacticums kurser och workshops.

Ett tips som du vill dela med dig av (bok, blogg, pod, TV-program eller liknande)...

Hm, det är inte så enkelt!

Jag vet inte om det passar här, men... De senaste åren har jag läst väldigt mycket facklitteratur och för lite skönlitteratur, så när jag nyligen Jörgletade efter något annat i min bokhylla hittade jag ett gammal men fantastisk barnbok. Jag har läst den för många år sedan och nu upptäckte jag den på nytt. Det är: Den 35. Maj” av Erich Kästner.

Kästner är en väldig känd tysk författare som har skrivit vuxenlitteratur men också många fantastiska barnböcker. Den här boken handlar om en pojke som har fått i läxa att skriva en uppsats om Söderhavet, eftersom han är så bra i matte men saknar fantasi. Tillsammans med en arbetslös cirkushäst och sin farbror reser han genom Schlaraffenland och hjältarnas borg, den upp-och-nedvända världen och den automatiska staden, och vips är han framme i Söderhavets djungel bland kortspelande kängurur, grymma tigrar och arga valar.

Trots att boken är ett barnbok hittar man som vuxen och lärare mycket att le och fundera över. De ger även lite ”inspiration” till hur vi kan få mer fantasi i vår optimerade och faktabaserade utbildningsvardag.

Sia/önska något om framtiden inom ditt ämne…

Jag har många idéer och planer som jag skulle vilja förverkliga, så jag önskar mig mer pengar och tid till att förverkliga dem.


Sidansvarig: didacticum@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-01-29